ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2011 17:04:58

Žádný úplatek jsem Michálkovi nenabízel

Žádný úplatek jsem Michálkovi nenabízel

Vyjádření Pavla Drobila k prošetřování kauzy údajné korupce na SFŽP

Na základě informace, která se dnes objevila v médiích o dalším postupu v prošetřování kauzy údajné korupce na SFŽP, sděluji, že jsem samozřejmě připraven, tak jako doposud, poskytnout orgánům činným v trestním řízení jakékoliv vysvětlení a maximální kooperaci.
 
Zároveň ale jednoznačně odmítám spojování mé možné nabídky funkce náměstka ministra učiněné panu Michálkovi na soukromé schůzce v mé poslanecké kanceláři s tím, že by pan Michálek měl zničit jakékoliv nahrávky údajně dokazující nezákonnost při vypisování veřejných zakázek na SFŽP. K ničemu takovému ani nemohlo dojít, protože pan Michálek mi nikdy žádnou nahrávku nepouštěl. Nebyl-li jsem nikdy konfrontován s žádným důkazem o nezákonné činnosti na SFŽP, nemohl jsem ani nabízet úplatek ve formě funkce náměstka ministra výměnou za zničení takového důkazu.
 
Má nabídka na funkci náměstka ministra vycházela z mého zájmu nabídnout panu Michálkovi jinou manažerskou pozici, než byl ředitel SFŽP. Naopak zdůrazňuji, že jsem pana Michálka jasně vyzval, aby, má-li nějakou nahrávku obsahující jakékoliv náznaky o trestním jednání kohokoliv, ji předal policii. Nechtěl-li by ji pan Michálek odevzdat policii, či neobsahovala-li by cokoliv závadného, potom je výzva ke zničení takovéto soukromé nahrávky logická, neboť by nemohla sloužit ničemu dobrému.
 
Pavel Drobil, místopředseda ODS
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama