Jiří Hráček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2016 0:21:16

Kdo ve skutečnosti přepisuje historii?

Kdo ve skutečnosti přepisuje historii?

Představitelné vedení Brna v čele s primátorem Vokřálem a náměstkem Hollanem mají i letos v plánu přepisovat historii našeho města.

Jednoznačně podporuji protest členů ČSBS, kteří se tvrdě ohradili proti akcím, které plánuje magistrát s cílem přepisovat historii a z pachatelů dělat oběti. Lidé jako náměstek Hollan nebo primátor Vokřál, kteří se aktivně paktují se sudeťáky, tímto svým odsouzeníhodným jednáním pošlapávají památku všech obětí nacistického teroru nejen v Brně ale v celé naší zemi. Je nutné se proti těmto snahám postavit a nedovolit, aby se něco takového dělo. 

Brněnský odsun rozhodně nebyl žádný pohod smrti, tak jak to neustále lživě vykládá pan Hollan a pamětníci i historici již mnohokrát prokázali, že se při něm žádné násilí nekonalo a nikdo nebyl úmyslně zabit. Naopak se jednalo o nevyhnutelný krok díky, kterému bylo zabráněno daleko horšímu osudu Brněnských Němců, protože lidé si po šesti letech útrap války a také díky zločinům Německého obyvatelstva, kterých se na našich občanech dopustily, přáli spravedlivou odplatu. 

Také se nejednalo o princip kolektivní viny, což je další lež, kterou stále lidé jako pan Hollan opakují. Do odsunu nebyli zahrnuti Němečtí antifašisté tedy ti, kteří přežili válku nebo Němci, kteří se nepřihlásili k říšské národnosti a nikomu nic zlého neudělali. Což se opět dá díky práci řady historiků doložit a také stále ještě žijí pamětníci, kteří to mohou potvrdit. 

Pokud tedy v Brně někdo skutečně přepisuje historii tak to rozhodně není hejtman Hašek tak jak si to dovoluje vykládat právě náměstek Hollan, ale je to jak jinak přesně naopak. 

Na konci května proběhne protestní akce proti revanšismu současného vedení Brna v čele s primátorem Vokřálem a lidmi jako je náměstek Hollan, který se chlubí tím, že führer sudetských nácků Posselt je jeho rodinný přítel pořádaná právě ČSBS a já pevně doufám, že se jí zúčastní co nejvíce lidí, kteří znají historii a nechtějí, aby se opakovala.


Jiří Hráček
Zastupitel města Brna za klub KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama