Bc. Jan Gabriel

ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2016 10:25:14

Praha 11 – Údržba zeleně opět v ohrožení

Praha 11 – Údržba zeleně opět v ohrožení

Na Jižním Městě se po nepovedené údržbě zeleně z loňského roku a ne úplně povedenému úklidu sněhu schyluje k dalšímu problému. Ovšem informovat obyvatele ani zastupitele asi není třeba.

 Nové vedení radnice zrušilo po svém nástupu vypsané výběrové řízení na údržbu zeleně a samo vypsalo nové, dle vlastních slov lepší a více zaměřené na malé a střední podnikatele, a navíc Jižní Město ve vypsané soutěži rozdělilo na 5 území. Každé území – celek se soutěžilo samostatně.  Kupodivu soutěž vyhrála společnost AVE, tedy jedna z největších společností, která se na zdejším trhu pohybuje. A překvapivě prakticky na všechny soutěžené celky. Jeden územní celek přidělila MČ k údržbě vlastní společnosti Jihoměstké majetkové a.s. Před vlastním podepsáním smlouvy s uvedenou společností MČ Praha 11 údržbu nezvládala, což bylo doloženo mnoha fotografiemi a stížnostmi obyvatel. Dle všeho se situace bude opakovat, a to v době, kdy je pylová sezóna je v plném proudu.  Odpovědná radní Šárka Zdeňková smlouvu se společností AVE vypověděla. Společnost Jihoměstská majetková, není na údržbu zeleně na celém území Jižního Města evidentně připravena. Nejen, že již v současné době opět hnije posekaná neuklizená tráva na některých plochách, ale zároveň některé plochy posekané opět nejsou. Tráva i další zeleň vesele roste, pyl poletuje, alergikům je čím dál hůř, obyvatelé sledují, jak se z některých travnatých ploch stává džungle. Ve čtvrtek 19.5. je naplánováno jednání zastupitelstva MČ Praha 11 a problematika zeleně není ani na programu jednání. Kam musí vše zajít, aby odpovědná radní Zdeňková pochopila, že opět nezvládla svoji práci? 

Jan Gabrielbez politické příslušnosti
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama