Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2016 17:25:00

Turisty láká bezpečnost naší země

Turisty láká bezpečnost naší země

Více turistů do České republiky se na konferenci v čínském Pekingu snaží získat ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Hlavním argumentem je v dnešní neklidné době bezpečné prostředí v České republice.

 ČR totiž patří mezi 10 TOP nejbezpečnějších zemí světa. Ministryně tak argumentuje na konferenci First World Conference on Tourism for Development v čínském Pekingu, kterou pořádá World Tourism Organization (UNWTO) a China National Tourism Administration (CNTA). Pozvání přijalo více než 107 zemí světa.

„Smyslem celé této konference je především představení cestovního ruchu jako nástroje pro posilování vzájemného porozumění mezi lidmi z různých zemí, regionů, jazyků, kultur a náboženství. Cestovní ruch může změnit netoleranci, nedorozumění a předsudky jednoho národa k dalším prostřednictvím vzájemného učení," uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a dodala: "Současně je třeba poukázat na to, že cestovní ruch představuje ekonomickou sílu a může vytvořit tlak na politické orgány, aby přispěly k budování stabilního prostředí, což přispěje k rozvoji cestovního ruchu a tím k hospodářskému rozvoji.“

Ministryně Šlechtová se osobně zúčastnila panelové diskuse Tourism for Peace and Development, která přivítala významné osobnosti z oblasti cestovního ruchu. Hlavním tématem byla otázka cestovního ruchu ve spojitosti s udržováním míru a také to, jak spolupráce v této oblasti může být pro bezpečnost světa prospěšná. Členství v Evropské unii pomáhá k zajištění bezpečnosti a rozvíjení cestovního ruchu, dodala ministryně.

Bezpečnost je pro asijské turisty klíčovým faktorem při výběru destinace, důležitější než cenová dostupnost nebo atraktivita navštíveného místa. Bezpečnost je zásadní pro turisty zejména z Indie, Jižní Koreje, Japonska nebo Číny. Právě Číňané jsou toho ve vztahu k ČR důkazem. Počet příchozích turistů z Číny v roce 2015 dosáhl téměř 300.000 příjezdů, což je zvýšení o 37% oproti roku 2014. Čínu tak klade na osmé místo mezi zdrojové země turistiky v České republice.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama