Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2016 18:02:03

České dny v Pekingu pomohou turistice

České dny v Pekingu pomohou turistice

Propagace českých a moravských regionů byla hlavním cílem tzv. „Českých dnů“ (Czech Days), které se za účasti ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové uskutečnily v rámci veletrhu cestovního ruchu v Pekingu.

Veletrh pod názvem Beijing International Tourism Expo 2016 (BITE 2016) se letos koná už po třinácté, své služby na něm skoro tisíc vystavovatelů. Loni se zde prezentovalo 81 zemí a přišlo 120 tisíc návštěvníků.

„Česká republika se na takto významné akci prezentuje opravdu skvěle. Chci poděkovat organizátorům, kteří zde představují naší zemi skutečně v tom nejlepším světle. Naše země se stává cestovním rájem pro čínské turisty,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Během návštěvy Číny jedná ministryně Šlechtová s řadou partnerů zejména o zvýšení počtu bonitních čínských turistů, kteří navštíví Českou republiku. Loni navštívilo naši zemi téměř 300 tisíc Číňanů, jen během prvního čtvrtletí roku 2016 stoupl meziročně jejich počet o 32 procent. Každý z těchto turistů utratí v ČR průměrně 20 tisíc korun.

Ministryně Šlechtová proto jedná i s místními vládami oblastí, z nichž až dosud mnoho turistů do ČR nejezdí. Byl to například Tianjin, kde se na podporu cestovního ruchu odehrál open air festival Czech Beer and Tourism Festival spoluorganizovany CzechTourismem a Velvyslanectvím ČR v Pekingu a představiteli Tianjinu z oblasti cestovního ruchu.

„Město Tianjin má velký potenciál pro odchozí cestovní ruch, je též spádovou oblastí pro přímý let společnosti Hainan Airlines mezi Pekingem a Prahou. Jednáním chceme docílit bližší spolupráci mezi lokálními turistickými úřady,“ říká Karla Šlechtová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama