Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2016 23:03:01

řečmi nenahradíme činy

řečmi nenahradíme činy

....prioritní je naše SCHOPNOST A OCHOTA SE BRÁNIT, schopnost čelit krizovým situacím jako národ....

Bez ohledu na vyhrocenou diskusi vzniklou i v souvislosti s v parlamentu konaným seminářem „Máme se bát Islámu?“ chci za sebe konstatovat, že je svým způsobem úplně jedno, jak mnoho a jak často budeme donekonečna rozebírat skutečné či domnělé ambice migrantů, radikálního islámu, Turecka, Ruska, teroristů a dalších hrozeb. 

Podstatné je, jak se k těmto zcela konkrétním hrozbám postavíme jako Česká republika. Akademické disputace nad tím, proč někdo je, nebo může být nebezpečný, do jaké míry je jeho nebezpečnost dána tím či oním systémem, náboženstvím, ideologií, filosofií, jsou v situaci když „Hannibal ante portas“ poněkud opožděné. Ano, určitě je nezbytné znát nepřítele, jeho pohnutky, ale prioritní je naše SCHOPNOST A OCHOTA SE BRÁNIT, schopnost čelit krizovým situacím jako národ. Tedy nikoliv jen pouze armáda, policie nebo Integrovaný záchranný systém, ale všichni společně.

Pokud jde o „bání se“.

Obava z jakékoli agrese (ať už zjevné či skryté, více či méně intenzivní) či nepřátelství, která má za cíl poškodit mne, mou rodinu, mé přátele či mé spoluobčany a zemi, v níž jsem se narodil a v níž žiji, je přirozená. Opravdu je mi srdečně jedno z jakého směru nebo z jakých pohnutek bude taková agrese (nepřátelství) vedena – zda cílem má být územní nárok, poškození ekonomiky, násilná změna politického systému, či zda bude taková agrese (nepřátelství) motivována náboženskými důvody (jedno zda muslimskými, protestantskými, křesťanskými…..). Důležité je postavit se tomu a bránit se.

Pokud jde o migrační krizi.

Dokola se omílají stejná verbální klišé, výkřiky do tmy snažící se zaujmout část voličského elektorátu, aby se dosáhlo alespoň na těch 5% (mimochodem právo svobodného projevu je i právo mluvit hloupě či se sám zesměšnit). v tomto ohledu je mi srdečně jedno, jací lidé vytvářejí masovou migrační vlnu, z nichž je nepochybně část, minimálně v množství statisticky vypočitatelném, tvořená radikálními náboženskými fanatiky, teroristy, zločinci, osobami nakaženými nebezpečnými nemocemi, lidmi kteří si zachraňuji holý život, ale i lidmi, kteří jdou je za lepším-vytěžit štědrý sociální systém té které země. Podstatné je, že ani jako EU, ani jako ČR nejsme vybaveni odpovídajícími možnostmi zjistit totožnost jednotlivých migrantů a jejich minulost = jejich nebezpečnost, podstatné je, že v EU nebyly a nejsou dodržovány platné legislativní normy týkající se legální či nelegální migrace. Podstatné je, že migrace v té podobě, jak ji zažíváme, je zásadní, neřešenou bezpečnostní hrozbou. Za takové situace nejsem ochoten akceptovat současný přístup a návrhy na řešení migrační krize tak jak jsou nám předkládány Evropským parlamentem, Evropskou komisí a Evropskou radou. Česká republika je suverén a jako taková má právo rozhodovat o těchto věcech zcela podle svého uvážení.

Co mohu a co budu dělat – mimo práci ve Výboru pro obranu (stav ozbrojených sil) a ve Výboru pro bezpečnost (stav IZS), budu dále prosazovat znovuzřízení Branného spolku ČR (mimo jiné i jako mnohem vhodnější alternativu živelně zakládaných občanských domobran), budu nadále prosazovat znovuzavedení uceleného předmětu Branné přípravy do škol, budu podporovat rozvoj Aktivní zálohy AČR, budu se významně angažovat v budování systému kyber-obrany s využitím všech dostupných kapacit, včetně přátelské spolupráce s Izraelskými experty. V souladu se svým přesvědčením, že zásadním předpokladem schopností se bránit jsou nikoliv peníze, ale především osobní angažovanost (vlastenectví), znalosti a náročný výcvik příslušníků bezpečnostních a ozbrojených sil, budu i nadále usilovat o zlepšení jejich výcviku a modernizaci učebně výcvikové základny včetně vybudování Integrovaného výcvikového centra ve Vyškově.

S pozdravem

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama