Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2016 6:18:27

Karel IV. a Mělník

Karel IV. a Mělník

Na mělnickém Náměstí Míru byla ve čtvrtek 26. května slavnostně zahájena výstava „Ke cti Otce vlasti – Císař Karel IV. a Mělník“.

Na mělnickém Náměstí Míru byla ve čtvrtek 26. května slavnostně zahájena výstava „Ke cti Otce vlasti – Císař Karel IV. a Mělník“.

„Středočeský kraj podporuje řadu aktivit k 700. výročí narození Karla IV., chtěl bych poděkovat našemu Regionálnímu muzeu v Mělníku, že výstavu zaměřilo zejména na regionální stránku tohoto panovníka, na význam Karla IV. pro královské město Mělník,“ ocenil výstavu radní pro oblast kultury a památkovou péči, který se zahájení společně se zástupci muzea a města Mělník zúčastnil.

Výstava ukazuje na řadě panelů život Karla IV., jeho propojení na Mělnicko i osudy jeho blízkých. Nezapomnělo se ani na cizojazyčné texty. Je netypicky umístěna přímo na náměstí, již při instalaci stojanů byla provázena velkým zájmem kolemjdoucích.

Slavnostní ráz zahájení výstavy podpořilo i kulturní vystoupení zdejší Základní umělecké školy.

Mělnické muzeum si Karla IV. připomíná i dalšími akcemi. Od 5. května jsou do konce května v prostorách muzea umístěny práce žáků ZUŠ na téma „Expedice Karel IV.“

Zahájenou výstavu, která vznikla ve spolupráci se Státním okresním archivem Mělník a městem Mělník, bude možné na náměstí shlédnout až do konce září 2016.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama