Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2016 21:01:00

Erdogan je jednoznačně vyděrač a válečný zločinec

Erdogan je jednoznačně vyděrač a válečný zločinec

Angela Merkelová, ale i další lídři EU čelí kritice kvůli tomu, že je teď Evropa kvůli dohodě s Tureckem vydírána prezidentem Erdoganem. To tedy opravdu brzo.

Říkám od počátku, že Erdogan je jednoznačně vyděrač a válečný zločinec a s kriminálníky slušní lidé dohody nedělají.

Přesto Evropská komise a česká Sobotkova a Babišova vláda dohodu s Tureckem nejen odsouhlasila, ale již dokonce z českého rozpočtu poslal Sobotka s Babišem Turecku prvních 150 milionů korun z celkové slíbené půl miliardy. Místo, aby vláda použila tyto peníze pro naše seniory, zdravotně postižené spoluobčany či pro rodiny s dětmi.

Naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) od počátku navrhuje uzavřít a zabezpečit jižní hranici EU, ukončit jakákoliv přibližovací jednání mezi EU a Tureckem, čímž bychom vytvořili na Erdogana vnitropolitický tlak.

Prosazujeme nulovou toleranci nezákonné migrace. Odmítám i bezvízový styk pro Turky, který však Evropská komise i česká vláda odsouhlasili.

Zároveň je potřeba tlačit na USA, aby ukončilo rozdmýchávání konfliktů v severní Africe a na Blízkém východě, příkladem je Libye, Irák i Sýrie.

Západní Evropa, která s Američany rozbila severní Afriku, se ovšem na řešení tamních problémů podílet musí - přesněji je správné, aby tyto země napravily a zaplatily, co zničily. Nikoliv tím, že začnou problém tahat k nám do Evropy.

Je třeba dát lidem v Africe nejen jídlo, ale hlavně bezpečnost a stabilitu a také práci - a té tam je dost a bude jí ještě víc. Nikoliv zvát migranty do Evropy. Zatím tam v některých afrických regionech investují hlavně Číňané a je škoda, že Sobotkova a Babišova vláda je neschopná a chybí jí jakákoliv vize. 
Afrika je plná cenných surovin, a kdo je bude mít, ten bude král.

Samozřejmě je tam třeba řešit i nedostatek vody, ale víme z historie, že když chceme, umíme zúrodnit i pouštní oblasti. A když se podaří nastartovat růst životní úrovně v Africe, tak máme po migraci. Samozřejmě podmínkou je také ukončení imperialistické politiky některých západních zemí. 
Pochopitelně limity jsou i v Afričanech – a bez určité pomoci se neobejdou.

Krátce řečeno, migrační krizi je třeba řešit komplexně a naše hnutí SPD takové řešení nabízí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama