Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2016 12:30:00

Věřím, že nás čeká příliv movité čínské cestovatelské klientely

Věřím, že nás čeká příliv movité čínské cestovatelské klientely

Karla Šlechtová koncem týdne jednala s čínským ministrem cestovního ruchu. Významnému hostu, který má zásadní vliv na směrování čínských turistů po světě, představila krásy Karlových Varů.

„S ministrem cestovního ruchu Li Jinzao jsem se setkala již během mé pracovní cesty po Číně. Pestrá nabídka a vůbec možnosti, jaké Česká republika pro čínské turisty představuje, ho natolik zaujaly, že přijal mé pozvání. Osobně tak má možnost poznat krásy naší země. Věřím, že dnešní jednání, ale také prohlídka konkrétních míst, významně přispějí k přílivu movité čínské cestovatelské klientely,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.     
 
S Li Jinzao zítra v doprovodu ministryně Šlechtové navštíví královský pivovar Krušovice a následně Karlovy Vary. Tam čínskou delegaci čeká prohlídka kolonády, vřídla, lázeňského domu nebo třeba návštěva muzea Jana Bechera.    
 
Zásadním mezníkem spolupráce mezi Českou republikou a Čínskou lidovou republikou v oblasti cestovního ruchu bylo podepsání Memoranda o porozumění o spolupráci v oblasti cestovního ruchu v listopadu 2014. Podpis tohoto Memoranda, otevřel cestu k rozvoji užší spolupráce v oblasti cestovního ruchu mezi oběma zeměmi.
 
Jedním z výsledků podepsání memoranda je zavedení přímé letecké linky mezi Pekingem a Prahou. Linka je provozována leteckou společností Hainan Airlines je v provozu od 23. září 2015. Umožňuje cestujícím občanům ČLR ať cestují za turistickými cíli nebo za byznysem dostat se do srdce Evropy za necelých 11 hodin letu. I pro turisty a byznysmeny z České republiky představuje toto letecké spojení nejrychlejší cestu do Říše středu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama