Ing. Radek Lacko

  • ANO 2011
  • Praha 4
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.06.2016 14:35:00

Pražský AntiFETfest proti drogám i šikaně jde do finále

Pražský AntiFETfest proti drogám i šikaně jde do finále

Již příští týden budou v Lucerně při slavnostním finále vyhlášeni vítězové originální soutěže AntiFETfest 2016.

Soutěžní festival amatérských filmů pro školy, školská zařízení a nízkoprahové kluby pro děti a mládež je tradičně zaměřen na tématiku rizikového chování. Pořadatelem jeho v pořadí již 9. ročníku je hlavní město Praha ve spolupráci s městskými částmi Praha 1 – 22 a Centrem sociálních služeb Praha – Pražským centrem primární prevence.

Nad festivalem současně převzal osobní záštitu pražský radní pro oblast zdravotnictví a bydlení Radek Lacko, do jehož gesce v rámci protidrogové politiky hlavního města Prahy spadá i oblast školské primární prevence rizikového chování. Radní na adresu festivalu uvedl:

„Je nesmírně podnětné být prostřednictvím takovéto výpovědi svědkem, jak žáci pražských škol vnímají rizika, která bezprostředně ohrožují jejich sociální či společenskou adaptabilitu. Umělecká forma v tomto případě skýtá cennou příležitost, jak proniknout do podstaty věci a odhalovat i skrytá sdělení, která mohou být pro širší veřejnost, odborníky a zejména vrstevníky autorů velmi užitečná. Festival považuji za zcela příkladnou platformu, jak se dospívající mohou otevřeně a odvážně vyjadřovat i ke zcela zásadním věcem, o nichž se dospělí často hovořit bojí. Je pro mě proto velmi potěšující, že pořádání takovéto akce jde na konto pražské radnice.“

Aktuální ročník festivalu AntiFETfest 2016 s podtitulem Jde to i jinak probíhal od listopadu loňského roku do letošního června. Do soutěže mohli adepti přihlásit obrazový snímek s námětem rizikového chování, jako např. drogová závislost, kriminalita, šikana, rasizmus, záškoláctví, gambling, či domácí násilí, na nosičích CD nebo DVD v délce maximálně patnáct minut. Školy, školská zařízení nebo nízkoprahové kluby mohly do soutěže vyslat jednotlivce nebo skupinu maximálně pěti tvůrců ve dvou kategoriích: jednak pro žáky II. stupně základních škol a studenty nižších ročníků víceletých gymnázií a jednak pro studenty středních škol a odborných učilišť. Do celopražského finále postoupily z každé městské části vítězné snímky z obou věkových kategorií. To proběhne 14. června 2016 v kině Lucerna a odborná porota v něm vybere tři nejlepší snímky v každé kategorii a jejich autoři získají věcné ceny.

Slavnostního vyvrcholení festivalu s promítáním nejlepších vybraných snímků se kromě radního Radka Lacka a zástupců městských částí, zúčastní i pracovníci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama