Ing. Věstislav Křenek

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2016 22:42:28

Migrace a bezpečnost krajů

Migrace a bezpečnost krajů

Bude tak na voličích krajských voleb jakou politickou representaci zvolí, která by naplnila životní zájmy obyvatel svého kraje.


Úvodem chci připomenout policejně zdokumentovaný případ, kdy 3 mladí iráčtí běženci z  tábora ve Viechtachu přijeli letos v polovině ledna do erotického klubu na Folmavě objevovat krásu českých žen, zejména pak blondýnek. Za své erotické radovánky zaplatili celkem 2.000,- EUR ze svých sociálních dávek, které jim byly poskytnuty německými daňovými poplatníky. Ve snaze, aby sexuálně vyčerpaní nevraceli se pěšky do Viechtachu, dali si přistavit taxík a při odchodu nezapomněli ukrást barmanovi ze zásuvky kasírtašku s částkou 2.500,- EUR. Včasným zjištěním krádeže a díky pohotovosti taxikaře byli všichni  tři pachatelé během hodiny zadrženi.


Podobné případy budou v různých obměnách narůstat, tak jako už nyní narůstá zájem migrantů o české erotické kluby v příhraničních oblastech. Jsou už zaznamenány i testovací pokusy „hromadných zájezdů“ z Německa na území ČR. Nedávné zjištění nelegální výstavby ubytovny v Plzni s 1000 míst, je jen špičkou ledovce a může tak leccos napovídat. Cílem nájezdů mohou být jak obydlené samoty na české straně, tak i koncentrace osob v době pořádání poutí, či jiných regionálních slavností. Organizátoři těchto velkých akcí by měli na to myslet už při jejich přípravě.


Podle německých zdrojů mohou profesionální kapsáři „vydělat si“ až 30.000,- EUR za měsíc a pokud budou vyhoštěni, tak se mohou prostřednictvím organizované pašerácké sítě přemístit do ČR. Pašerácká síť v těchto případech bude převážně tvořena německými a českými občany, kteří budou pracovat v duchu základního kapitalistického zákona „Honba za ziskem“. Nejde jen o samotné krádeže, ale o celou škálu dalších trestních činů, zejména pak sexuální obtěžování a znásilňování nejen dospělých, ale i dětí, což dokazují případy jak z Německa, tak i z Rakouska a z dalších západoevropských zemí.


Při současném krizovém stavu bezpečnostních a ozbrojených sil  můžeme si  o masovém přikrytí státní hranice jen nechat zdát. V občanech napříč ČR  začíná se  probouzet vlastenectví a jsou snahy o zakládání domobranných skupin, které ale nemají oporu v žádném zákoně. V rámci ČR působí se stavem k 15. 5. t.r. už celkem 69 akceschopných skupin domobrany. 


Kromě už akceschopných skupin buduje se k témuž datu dalších asi 500 domobranných skupin. Celkem do domobrany v různých fázích výstavby je zapojeno už 2.475 občanů. Je otázkou, zda starostové obcí o tom ve svých katastrech vůbec ví nebo ne. Je především na našich zákonodárcích, zda naleznou řešení jak tyto vlastenecké domobranné skupiny dostat pod kontrolu, minimálně starosty obce. Tyto skupiny bez zákonné  opory se tak samy mohou stát bezpečnostním rizikem!!

Každý kraj  má zpracován zpravidla projekt „Bezpečný kraj“. Bez ohledu na nadcházející podzimní krajské volby je nezbytně  nutné, aby tyto projekty byly všude průběžně aktualizovány právě s ohledem na nová veškerá bezpečnostní rizika, která mohou vznikat nejen masovým příchodem migrantů, ale také přesunem nebezpečných kriminálních živlů vyhoštěných z Německa. Je nutné také přemýšlet nad věcnými zákonodárnými iniciativami, které mají kraje možnost uplatnit, včetně zamezení dotací těm „neziskovkám“, které na migraci parazitují.

Bude tak zcela na voličích krajských voleb jakou politickou representaci zvolí, která by naplnila životní zájmy obyvatel svého kraje.


Ing. Věstislav Křenek

zastupitel Plzenského kraje (KSČM)




Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama