JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2016 14:13:39

Krajská podpora horským záchranářům je největší mezi regiony

Krajská podpora horským záchranářům je největší mezi regiony

Zasedání správní a dozorčí rady Horské služby České republiky přineslo velmi dobrou zprávu pro náš region. Finanční podpora Pardubického kraje horským záchranářům je totiž nejvyšší ze všech českých krajů.

V rámci zasedání byla také projednána výroční zpráva organizace za rok 2015.

„V minulém roce jsme podpořili horskou službu celkovou částkou 620 tisíc korun. Z toho 120 tisíc bylo určeno na nákup nezbytného vybavení a 500 tisíc korun jako příspěvek na stavbu nové stanice v Čenkovicích, jelikož stávající stanice zdaleka nedostačovala potřebám 21. století,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

V minulých letech pořídil Pardubický kraj horské službě defibrilátory, skialpinistické lyže nebo speciální nosítka, které záchranáři hojně využívají. „Horská služba je pro návštěvníky hor nejrychlejší možnou pomocí, a proto je důležité, aby záchranáři byli vybavení na co nejvyšší úrovni,“ uvedl hejtman Martin Netolický. Mimo finančních a věcných darů podporuje kraj horskou službu také pomocí pravidelných školení, při kterých se záchranáři zdokonalují například v používání GPS navigací v terénu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama