Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2016 10:20:00

Porušili jsme všechny konvence. Podaná ruka je více než podepsaná smlouva

Porušili jsme všechny konvence. Podaná ruka je více než podepsaná smlouva

Projev prezidenta republiky při slavnostním večeru k zahájení provozu linky Šanghaj-Praha:

Vážení pánové,

jsem velmi rád, že jsem se opět mohl setkat s vedoucími představiteli China Eastern, a protože mám dobrou paměť, vzpomínám si na naše krásné setkání v Šanghaji, kde jsme porušili všechny konvence a dohodli jsme se, že podaná ruka je více než podepsaná smlouva. A tak jsme si podali ruku na to, že vznikne linka Šanghaj-Praha. Já se nechci vměšovat do vnitřních záležitostí Čínské lidové republiky, plně uznávám, že Peking je politické centrum Číny, jsem rád, že létá linka Peking-Praha, ale Šanghaj je ekonomické centrum Číny a všichni to víme. A proto nesmírně vítám, že za chvilku budeme přestřihovat symbolickou pásku, která tuto linku tak říkajíc odšpuntuje. 

Těším se, samozřejmě, i na to, že vznikne další linka od Čcheng-tu do Prahy, ale chtěl bych vám říci, protože politici by neměli mluvit dlouze, že jsem přesvědčen, že Čínská lidová republika se během dvou, tří let stane největší ekonomikou světa. Vím, že China Eastern je již dnes jedna z deseti nejvýznamnějších leteckých společností světa. Chtěl bych této společnosti z celého srdce popřát, aby se stala společností nejvýznamnější, taky během dvou nebo tří let jako její země. A doufám, že právě bezpečný přístav, který čínské aerolinie naleznou právě v Praze, k tomu alespoň malým, ale podstatným dílem přispěje. 

Vidím, že tady máme jenom vodu, co se dá dělat, ale dovolte mi, abych alespoň vodou připil na úspěch společnosti China Eastern. Na zdraví!

Miloš Zeman, prezident republiky, Pražský hrad, 23. června 2016

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama