Ing. Petr Beitl

  • ODS
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2016 20:53:00

Spolupráce městských úřadů a úřadu práce je zásadní

Spolupráce městských úřadů a úřadu práce je zásadní

Veřejně prospěšné práce a veřejná služba jsou nástroje aktivní politiky zaměstnanosti a města a obce usilují o to, aby zaměstnance, kteří se na VPP osvědčili, mohly zaměstnat opakovaně.

 Lidé, kteří pracují jako VPP totiž mohou být v tomto režimu zaměstnaní pouze 1 rok, poté by měli nastoupit do jiného zaměstnání nebo se znovu na 3 měsíce registrovat jako nezaměstnaní na úřadu práce.

Toto opatření mnoha obcím komplikuje situaci a žádají výjimku, aby mohly i nadále s podporou státu zaměstnat pracovníky, kteří se v rámci VPP osvědčili a chtějí v práci pro konkrétní obec pokračovat. Od května žádosti o výjimky projednávají okresní pracoviště Úřadu práce, což je pozitivní krok a výsledek jednání mezi Úřadem práce a Svazem měst a obcí ČR.

„O výjimkách dosud rozhodovaly Úřady práce na krajské úrovni, vítáme proto, že se tato rozhodovací pravomoc přesunula na okresní pobočky. Jsem toho názoru, že je dobře jednat o lidech v místech, kde žijí a pracují, okresní pracoviště přece jen lépe mohou posoudit situaci na trhu práce v každé konkrétní obci,“ považuje nové opatření za přínos pro obce i nezaměstnané jablonecký primátor Petr Beitl.

Spolupráce jabloneckého úřadu práce a magistrátu je dlouhodobě na velmi dobré úrovni. „Na obou stranách je snaha o co nejefektivnější řešení dané situace a výsledkem je velký počet zapojených nezaměstnaných a uklizené město. Za to je třeba jak vedení úřadu práce, tak tajemníkovi magistrátu, na jehož bedrech celá agenda leží, poděkovat,“ uzavírá primátor Jablonce Beitl.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama