Ing. Petr Beitl

  • ODS
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2016 22:24:00

Dar z rozpočtu města pomůže mimo jiné i rozvoji biatlonu

Dar z rozpočtu města pomůže mimo jiné i rozvoji biatlonu

Finanční dary z městského rozpočtu odsouhlasili jablonečtí radní na svém posledním jednání před prázdninami. Jeden přispěje na tvorbu katalogu, druhý podpoří taneční terapii seniorů.

 Zastupitelé pak odsouhlasili také dar pro biatlonový klub, finanční podporu sboru Iuventus, Gaude! Peníze dostalo jako tradičně i sdružení Helpík na zdravovědné přednášky, pořadatelé fourcrossových závodů i prosečtí hasiči.

Fotoklub Nekras si letos připomíná dvacet let od svého vzniku. Požádal proto o dar ve výši 12 tisíc korun z rozpočtu města na výrobu a tisk katalogů k prázdninové výstavě v Eurocentru. „Fotoklub Nekras se aktivně zapojuje do kulturního dění ve městě a rozvíjí také mezinárodní vztahy partnerstvím s fotoklubem z německé Jeny,“ říká náměstek primátora Pavel Svoboda.

O druhý dar z rozpočtu města požádal Domov důchodců Jablonecké Paseky. „Deset tisíc korun je určených na taneční terapii pro seniory s Alzheimerovou chorobou nebo jinými typy demence a zdravotních omezení, dalších pět tisíc korun zajistí průběžné odborné vzdělávání dobrovolníků. Přesvědčil jsem se, jak taneční terapie špatně se pohybujícím seniorům pomáhá, proto jsem dar doporučil radě ke schválení,“ vysvětluje Svoboda s tím, že tyto aktivity v paseckém domově důchodců město podporuje už od roku 2013.

Zastupitelé také schvalovali finanční dary. Jeden z nich ve výši 50 000 dostal Spolek rodičů a přátel dětí a školy při ZUŠ, který žádal o finanční podporu na pokrytí nákladů spojených s účastí sboru Iuventus, Gaude! na mezinárodním soutěžním festivalu Per Musicam ad Astra v polské Toruni.

Biatlonisté vytvářejí pozitivní obraz města

Šek na 250 tisíc korun si odnesli zástupci biatlonového kubu SKP Kornspitz ve čtvrtek odpoledne z výjimečného setkání dvou křišťálových glóbů. V obřadní síni jablonecké radnice se totiž na pozvání primátora Beitla sešly dvě biatlonové královny – Gabriela Koukalová a Jiřina Pelcová Adamičková, která získala svůj globus v roce 1990. „Jablonečtí biatlonisté a sportovci SKP KORNSPITZ Jablonec svými sportovními výsledky vytvářejí dlouhodobě pozitivní obraz města, proto jsme se rozhodli jim poděkovat formou finančního přispění na další rozvoj biatlonového areálu a biatlonu v Jablonci vůbec,“ okomentoval dar primátor Beitl.

Sdružení Helpík získalo rozhodnutím zastupitelstva 20 tisíc na přednáškovou činnost pro žáky 5. tříd, prosečtí dobrovolní hasiči 20 tisíc na oslavy 145. výročí založení svého sboru a pořadatelům mezinárodních závodů 4XRevelations přispěli zastupitelé 70 tisíci korun.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama