JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2016 22:24:00

S nabídkou spolupráce mne oslovil korejský velvyslanec

S nabídkou spolupráce mne oslovil korejský velvyslanec

Výměnu podnikatelských misí, vzájemné návštěvy odborníků, sdílení informací mezi orgány místní samosprávy a programy vzájemných výměn pracovníků veřejné správy a spolupráci vzdělávacích, vědeckých a výzkumných institucí.

To vše umožní Dohoda o přátelské výměně mezi Jihomoravským krajem a jihokorejskou provincií Jižní Kjongsang.

„K prvnímu navázání kontaktů s provincií Jižní Kjongsang došlo již v druhé polovině roku 2015. V polovině září minulého roku mne s nabídkou navázání spolupráce mezi Jihomoravským krajem a provincií Jižní Kjongsang oslovil velvyslanec Korejské republiky v ČR Moon Hayong,“ popsal vznik spolupráce kraje a této jihokorejské provincie hejtman Michal Hašek.

Od té doby již delegace Jižního Kjongsangu navštívila například vědecké centrum CEITEC, na druhé straně se zástupci Centrály cestovního ruchu Jižní Morava zúčastnili veletrhů cestovního ruchu v Soulu. V uplynulých dnech (12. – 17. června 2016) se uskutečnila návštěva delegace Jihomoravského kraje vedená náměstkem hejtmana Romanem Celým v Jižním Kjongsangu.

Provincie Jižní Kjongsang leží na jihovýchodě Korejské republiky. Jejím hlavním městem je Changwon. Aktuálně má přibližně 3,5 milionu obyvatel a její celková rozloha 10,537 km 2. Hrubý domácí produkt provincie činí asi 6,9 % hrubého domácího produktu Korejské republiky. Jedná se o 3. nejvyšší HDP mezi korejskými provinciemi.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama