JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2016 16:58:00

Pokračujeme v modernizaci středních škol a muzeí

Pokračujeme v modernizaci středních škol a muzeí

Financování projektů z oblasti školství a z oblasti kultury za téměř 180 milionů korun schválili zastupitelé Jihomoravského kraje.

 „Jde o spoluúčast na projektech, které by v případě schválení podpořil Integrovaný operační program. V oblasti školství se jedná zejména o stavby a stavební práce spojené s výstavbou a modernizací infrastruktury středních a vyšších odborných škol ve vazbě na klíčové kompetence (tj. cizí jazyk, přírodní vědy, technické a řemeslné obory, práce s digitálními technologiemi) a také na nákup potřebného vybavení s vazbou na klíčové kompetence.

Mezi osmnáct projektů ze školství patří například vybudování špičkového Centra odborného vzdělávání ve strojírenství, které umožní nadstandardní kvalitu výuky strojírenských a příbuzných technických oborů na středních školách v Jihomoravském kraji. Je plánována generální rekonstrukce objektu bývalé administrativní budovy na okraji areálu TOS Kuřim, kde by mělo být vybudováno 18 odborných laboratoří a 10 učeben pro teoretickou přípravu, včetně ubytovací části s kapacitou 40 lůžek a jídelny pro studenty a učitele s kapacitou 50 míst.

V oblasti školství se jedná o pět projektů. Tím nejvýznamnějším je rekonstrukce a přestavba bývalé základní školy a dětského domova v Předklášteří u Tišnova na depozitář a edukační centrum pro archeologii. Půjde o vytvoření podmínek pro zatřídění a uložení archeologických sbírek, archeologickou práci, badatelskou a osvětovou činnost odborné veřejnosti,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama