ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2016 13:07:12

Stav nebezpečí v Nedvědici skončí k půlnoci. Chemikálie jsou pryč

Stav nebezpečí v Nedvědici skončí k půlnoci. Chemikálie jsou pryč

Stav nebezpečí, který vyhlásil hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek pro obec Nedvědice na Tišnovsku od čtvrtka 24. června 2016 od 0:00 hodin, skončí k pondělní půlnoci 27. června 2016.

 


Složky integrovaného záchranného systému již z rodinného domu a jeho nejbližšího okolí odvezly všechny nebezpečné látky.

„V pondělí ráno zasedl v Tišnově Krizový štáb Jihomoravského kraje, kde jsem se seznámil s postupem prací. Odvezeno bylo kolem 10,5 tuny chemických látek s obaly, a to včetně látek výbušných a radioaktivních. Zajištěn byl také granát, který, jak se ukázalo, byl delaborovaný. V pondělí odpoledne tak ještě hasiči dokončí poslední práce. Z toho důvodu jsem již podepsal rozhodnutí, kterým k pondělní půlnoci ruším vyhlášený stav nebezpečí,“ řekl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.
Jak doplnil, majitelka domu, která v neděli ráno opustila obytné prostory, aby je hasiči a chemici mohli prohledat, se již vrátila do svého domu.

„Na zásahu se podílelo přes 130 lidí. Šlo o zástupce Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje, konkrétně z Tišnova a Rosic, kterých se v Nedvědici vystřídalo 74. Co se týče techniky, k dispozici byla mimo jiné cisterna, nosič kontejneru či chemická laboratoř. Policie měla v terénu 46 lidí, včetně pyrotechniků z Brna a Olomouce. Na místě také pracovala specializovaná firma,“ sdělil hejtman, který hasičům, policistům, ale také členům krizového štábu a stálé pracovní skupiny poděkoval za práci.
Náklady se v současné chvíli vyšplhaly pod jeden milion korun, které uhradí z krizového fondu Jihomoravský kraj.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama