Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2016 16:35:05

Starosta Štyler blokuje okruh kolem Prahy proti rozhodnutí zastupitelstva i vůli

Starosta Štyler blokuje okruh kolem Prahy proti rozhodnutí zastupitelstva i vůli

Je až neuvěřitelné, že by si někdo z Jižního Města přál zachování nadměrné kamionové dopravy skrz naši městskou část. Starosta Štyler je jedním takovým. Dle mého názoru je jeho jedinou osobní a sobeckou motivací získat si vliv, moc a podporu v uskupe

Posledních několik týdnů probíhala petiční akce na Praze 11, ke které se připojilo několik tisíc lidí, kteří žádají o okamžité zahájení dostavby pražského okruhu.

I na základě toho zastupitelstvo městské části Prahy 11 dne 19.5.2016 schválilo materiál pro podporu okamžité dostavby pražského okruhu: "0006/17/Z/2016 Podpora dostavby Pražského okruhu - stavba 511". Ve kterém je uvedeno usnesení:

Zastupitelstvo městské části Praha 11

I. konstatuje neúnosné/nadlimitní zatěžování životního prostředí emisemi zplodin a hluku, především z tranzitní nákladní automobilové dopravy nesmyslně vracené po D1 od zaústění Pražského okruhu směrem do centra (i opačně) přes území Prahy 11 a dalších městských částí

II. podporuje urychlenou prioritní dostavbu Pražského okruhu v jihovýchodním segmentu Prahy, tj. stavbu 511

III. ukládá starostovi Ing. Jiřímu Štylerovi informovat o tomto stanovisku ZMČ Praha 11, prostřednictvím náměstka primátorky, radu HMP Termín: 31.5.2016

Starosta Štyler proti rozhodnutí zastupitelstva však sepsal dopis (my dobře víme, že dopis nepsal on, nýbrž jeho kolegové z Běchovic z organizace SNOP) a pod hlavičkou městské části Prahy 11 ho zaslal všem těm, kterým měl zaslat informaci o podpoře Pražského okruhu. Navíc tento dopis zaslal i poslancům do Evropského parlamentu a do Evropské komise.

Starosta tento dopis proti okruhu poslal jen krátce po tom co oficiální cestou jeho kancelář zaslala výstup ze zastupitelstva, kde naopak žádá o okamžitou dostavbu okruhu.

Na základě tohoto rozporu, který se dá chápat až jako schizofrenické chování našeho starosty, všem zastupitelům Prahy 11 přišel v pátek 24.6. dopis od náměstka primátorky Petra Dolínka, který je z chování Štylera skutečně zmatený:

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama