Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2016 15:23:00

Podnikatele na Broumovsku trápí omezení na hraničních přechodech

Podnikatele na Broumovsku trápí omezení na hraničních přechodech

V sobotu 25. června jednal europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) v Broumově s podnikateli, které velmi trápí omezující opatření na hraničních přechodech po celé linii polských hranic, a také zvýšená zvýšená drobná kriminalita.

„Místní firmy musí každoročně žádat o výjimky, aby mohly jejich nákladní auta využít hraniční přechod. Tato administrativní zátěž jim ztěžuje podnikání a dokonce je ohrožuje. Firmy totiž uzavírají přeshraniční smlouvy na několik let a ty obsahují také sankce za nedodržené dodání na druhé straně,“ popsal stav na Broumovsku Zdechovský. Chce se obrátit na premiéra Sobotku a také na ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka, aby se pokusili s Polskem dohodnout na dlouhodobém řešení, které by podpořilo jistotu místních podnikatelů a další investice do závodů.

Podnikatelé nechtějí žít v nejistotě

Zprůchodnění přechodů pro nákladní dopravu pomůže rozvoji regionu a také ulehčí přetíženým dopravním cestám. Podle Zdechovského dojde také k posílení příhraniční ekonomické spolupráce a naplnění myšlenky volného pohybu zboží, což je myšlenka, na které Evropská unie stojí.

„Jsme rádi, že nám poslanec Zdechovský pomůže v našem apelu na ministra a premiéra. Ukázali jsme mu přímo v místě problém, se kterým se potýkáme. Oceňuji, že si na nás o víkendu, kdy by mohl být s rodinou, udělal čas a osobně přijel. Věříme, že jeho apel bude slyšet,“ shrnul Jan Školník, předseda podnikatelského klubu Broumovska.

Na Broumovsku se jedná o přechody Otovice-Tlumaczow a Meziměstí (Starostín) – Golinsk, kde je třicet metrů před hranicí omezená tonáž na 6 tun. Stejné to je i z polské strany. K průjezdu je zapotřebí získání výjimky, která obnáší náročné jednání s policií, správou a údržbou silnic a dalšími orgány. Podnikatelé si také postěžovali na situaci v oblasti bezpečnosti. Nejvíce je trápí drobná kriminalita lidí ze sociálně vyloučených lokalit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama