ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2016 14:05:00

Kamerový systém sám o sobě bezpečnost nezvýší, ale...

Kamerový systém sám o sobě bezpečnost nezvýší, ale...

Moravskoslezský kraj vyčlení ze svého rozpočtu dotaci ve výši 750 tisíc korun na pořízení a instalaci kamerových systémů na třech exponovaných železničních přejezdech v Moravskoslezském kraji. Podobná zařízení dosud fungují na čtyřech přejezdech v re

„I když Moravskoslezský kraj není vlastníkem železničních přejezdů, snažíme  se ve spolupráci se SŽDC a policií dělat vše pro to, aby eliminoval možné nebezpečí. Největším problémem však jsou neukáznění řidiči, kteří nejsou ochotni na silnici respektovat naprosto žádná pravidla,“ říká Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Kamerové systémy fungují v regionu na železničních přejezdech ve Studénce, Suchdolu nad Odrou, Dolní Lutyni a karvinských Loukách. „Tento systém sice sám o sobě bezpečnost na přejezdu nezvýší, nicméně informace o monitoringu přejezdu působí na řidiče jako preventivní prvek a záznam lze dále využít při projednávání a dokazování porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích,“ dodává hejtman Miroslav Novák.

Monitorované přejezdy jsou označeny tabulkou s upozorněním na kamerový systém, což už samo o sobě může odradit řidiče od riskantního chování. Aktuální situaci z kamer pak monitoruje policie prostřednictvím kapacitního WiFi vysílače. Policisté tak mohou situaci na přejezdech sledovat na tabletech a v případě potřeby operativně zakročit.

„Při společném jednání zástupců krajského úřadu, Správy železniční dopravní cesty, Policie ČR a Správy silnic Moravskoslezského kraje jsme vytipovali další železniční přejezdy na koridorových tratích, na kterých doporučujeme instalaci kamerového systému. Jde o přejezdy v Jistebníku, Polance nad Odrou a Vendryni. Letos by měly být hotovy první dva přejezdy, do konce příštího roku by měl díky krajské dotaci přibýt kamerový systém také ve Vendryni,“ upřesnil Daniel Havlík, náměstek hejtmana pro dopravu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama