Bc. Julie Hodečková

  • SZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2016 12:48:00

Ilja Racek: kandidát na senátora za Ostravu (SZ a KDU-ČSL)

Ilja Racek: kandidát na senátora za Ostravu (SZ a KDU-ČSL)

Nejen rozvoji kultury na Ostravsku se věnuje Ilja Racek, který je společným kandidátem Strany zelených a KDU-ČSL pro senátní volby v ostravském obvodu.

Do senátních voleb, které proběhnou 7. a 8. října 2016, druhé kolo pak o týden později 14. a 15. října 2016, nominovala Strana zelených společně s KDU-ČSL v Ostravě uznávaného režiséra a publicistu Ilju Racka.

Ten kandiduje v obvodu č. 70, který zahrnuje Slezskou Ostravu a další ostravské části jako Vítkovice, Nová Ves, Radvanice a Bartovice či obce Šenov a Vratimov.

Ilja Racek mladší je známý režisér, politik a publicista. Profesní život zahájil po vystudování televizní publicistiky na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy jako asistent režie v ostravských studiích ČST, kde také později zastával funkci ředitele Televizních studií Ostrava.

V 90. letech působil jako ředitel Národního divadla moravskoslezského v Ostravě a současně přednášel na Univerzitě Palackého, mezi roky 1998 až 2001 pracoval ve funkci náměstka ministra kultury a vedl také odbor kultury a památkové péče krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Nyní působí v zastupitelstvu města Ostravy, kde podporuje rozvoj kultury v moravskoslezské metropoli.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama