Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2016 6:18:19

Načeradec ožil ševcovským jarmarkem

Načeradec ožil ševcovským jarmarkem

V Načeradci se v neděli 26. června uskutečnil již druhý ročník Ševcovského staročeského jarmarku.

V Načeradci se v neděli 26. června uskutečnil již druhý ročník Ševcovského staročeského jarmarku.

„Oceňujeme připomínání si živých tradic v našich obcích, ševcovské řemeslo má v okolí Načeradce skutečně pořádné kořeny. Proto jsme akci i podpořili a doufáme, že druhý ročník bude stejně úspěšný jako ten první,“ sdělil při své návštěvě akce radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek.

Na jarmarku nechyběly stánky s tradičními řemesly, mnozí se poprvé setkali s přadlenou, řezbářem, kovářem, zájemci stáli frontu i před mistrem sokolníkem. K místním specialitám, z nichž nejvíce šel pečený pstruh, vyhrávala i kapela, nejdříve dechová, pak country, děti se vozily na staročeském kolotoči nebo soutěžily v různých disciplínách či poslouchaly loutkové divadlo, které hrálo představení „O ztraceném střevíčku“.

Ševcovské řemeslo připomínala nejen expozice v místní faře, ale i několik stánků, děti se dokonce učily správně zavazovat tkaničky. Nechybělo ani ševcovské safari a přivítání patrona ševců sv. Kryšpína.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama