Filip Zachariaš

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.07.2016 6:33:00

Práce je základem života

Práce je základem života

Dnešní společnost je trochu jiná, než ji zažili naši předkové. Máme možnost poznávat svět, vstřebávat informace a studovat obory, o kterých mnohdy naši rodiče pouze snili.

Touha po poznání a vědění je u lidí velmi silná, a tak po celý život hledají další možnost vzdělávání. Nejen v naší republice, ale i studia v zahraniční rozšiřují obzory všem, kteří chtějí získat co nejširší možnosti v rámci svého uplatnění. Je s podivem, kolik mladých dokáže při studiu vymyslet nové postupy a usnadnit tak svému okolí život. To nejcennější, co můžeme získat, je poznání a srovnání, které nás žene kupředu, protože jen tak lze docílit úspěchu. Nežli promarnit čas, je mnohem lepší hledat v dnešní době uplatnění ve vystudovaném oboru. Stejně tak jako studium i řemeslo může být pro mnohé z nás seberealizací a dosáhneme v něm úspěchů.

Mnohé učební obory, které se zrušily unáhlenými rozhodnutími, jsou dnes obnovovány, protože jinak by náš denní život postrádal spoustu nezbytných úkonů. Ať už se jedná o instalatéry, kominíky či obuvníky. A tak se pomalu a jistě vrací přísloví „zlaté české ručičky“. Studium či učební obor je jedna z možností získat práci, která nás zcela uspokojí a přinese nám i kýženou odměnu. Pro ty z nás, které práce skutečně baví, není a nikdy nebude pouhou povinností či otročinou. S úctou je třeba se poklonit před výsledky snažení našich předků či vědců, kteří právě svou prací a bádáním docílili, že Česká republika je uznávaným partnerem po celém světě.  

Filip Zachariaš, předseda OV KSČM Vyškov a kandidát pro volby do Zastupitelstva Jihomoravského kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama