PhDr. Matěj Stropnický

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2016 12:10:39

Evropa se musí federalizovat a mít politickou vládu

Evropa se musí federalizovat a mít politickou vládu

Evropa se musí federalizovat a mít politickou vládu, která bude jednou víc levicová a jednou víc pravicová.

V pořadu České televize Události, komentáře to řekl předseda Strany zelených Matěj Stropnický. Poukázal přitom na to, že nadnárodní ekonomickou moc je potřeba vyvažovat nadnárodní politickou mocí, a zároveň uvedl, tento proevropský akcent rozhodně nedělá ze zelených mainstreamovou stranu.

„Zelení jsou vlastně trvale protestní stranou, protože jsou zásadní opozicí vůči neoliberálnímu ekonomickému systému, který je určující silou nejenom v Evropě, ale také ve světě. Tam, kde se Evropská unie tomuhle ekonomického systému a této nadvládě snaží stavět na roveň občanská práva a demokratizaci, to jest nějakou demokratickou kontrolu nad ekonomickou mocí, tam jsou zelení na straně Evropské unie. A tam, kde to nedělá, jako v případě transatlantické dohody o volném obchodu, tam jsou zelení i dnes velmi silnými kritiky Evropy,“ upřesnil Stropnický.

Celý pořad můžete zhlédnout zde.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama