Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2016 16:43:01

Teroristické útoky v evropských městech se nesmí stát standardem

Teroristické útoky v evropských městech se nesmí stát standardem

Poslední teroristické útoky ve Francii v Nice a Německu v Mnichově ukázaly,že evropské státy nejsou schopné zajistit bezpečnost občanům.

Francie, v níž žije několik  milionů muslimů, z nichž se většina neintegrovala, nedávno zažila v Nice krvavý masakr, při němž zahynulo několik desítek lidí, včetně dětí. Masakru v Nice předcházela silná bezpečnostní opatření, ale ani to neodvrátilo teroristický útok. Mimochodem, Francie už je na tom tak sociálně špatně, že tajné služby varovaly, že je Francie na počátku občanské války.

Německo před několika dny zažilo útok příslušníka Islámského státu v Bavorsku ve vlaku, kdy tento 17letý migrant napadl nožem a sekyrou cestující. A několik dní na to se v Mnichově stal masakr, který spáchal mladý "Němec", původem z Iránu. Nejmladší oběti tohoto teroristického činu v Mnichově bylo 14 let.
To, co se stalo v Něměcku, byla jen otázka času. Do Německa přišly od začátku uprchlické vlny statisíce takzvaných uprchlíků. Situace v Německu začíná být stejná jako například ve Francii. Zcela logicky si musíme položit jednu zásadní otázku: "lze uhlídat bezpečnost občanů v zemi, ve které je několik milonů migrantů"? Odpověď je jasná. Bezpečnost v takové zemi nelze uhlídat. A právě toto se projevilo aktuálně jak ve Francii, tak i v Německu.

Oceňuji, že v den útoku v Mnichově ministr vnitra Chovanec ihned posílil policejní hlídky, například v obchodních domech. Věřím, že ministr vnitra dělá vše pro to, aby zajistil bezpečnost občanů. Ale myslím, že posílené policejní hlídky stačit nebudou. Francie a Německo je toho příkladem. Na druhou stranu v ČR nemáme tolik migrantů, takže situace se dle mého názoru ještě dá uhlídat. Prozatím.
Horší situace nastane, až do Česka začnou proudit migranti a to podle povinných kvót. Kvóty znamenají největší ohrožení pro občany všech státu, kterých se tyto kvóty týkají.

Je velmi zarážející, že ti největší obhájci migrační politiky otevřených dveří vždy po teroristických útocích mlčí. Kde je ministr pro lidská práva Dienstbier, který je toho názoru, že s migrační vlnou do Evropy nepřicházi kriminalita? Proč mlčí? To samé platí i pro tajemníka pro evropské záležitosti Tomáše Prouzu (ČSSD).

Nepřeju si, aby se v ČR stal jakýkoli teroristický útok. Ale pokud k tomu dojde, zodpovědnost by měli přijmout zejména ti, kteří jsou obhájci migrační politiky otevřených dveří.

Jak jsem psal v úvodu, obávám se, že většina evropských států není schopna zajistit občanům bezpečnost. Situace se může změnit. A to v tom případě, že evropští politici začnou uvažovat racionálně tak, jako například maďarský premiér Orbán, či náš prezident Zeman.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama