PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2016 10:33:50

PROTEST proti přijetí 80 syrských migrantů

PROTEST proti přijetí 80 syrských migrantů

Česko v rámci dohody mezi EU a Tureckem o výměně uprchlíků přijme 80 syrských migrantů z tureckých uprchlických táborů. Lidovým novinám (LN) to potvrdila mluvčí ministerstva vnitra Hana Malá.

Termín příjezdu migrantů MV zatím neupřesnilo. Podle některých zdrojů mají do ČR přijet do konce října. Je tedy čas rozhodnutí vlády přehodnotit.

V té souvislosti je třeba připomenout usnesení Poslanecké sněmovny z 22. 3. 2016, přijatého těsně před uzavřením dohody s Tureckem, podle kterého je premiér Sobotka zavázán nepřijmout žádné přerozdělovací mechanizmy pro přijímání migrantů. Premiér i někteří další ministři vlády ČR odmítli toto usnesení akceptovat. Jenom malou satisfakcí je, že tím na sebe vzali odpovědnost za problémy s integrací migrantů i za další nožné scénáře - události posledních dnů v sousedním Bavorsku jsou varováním. Vedle toho je třeba připomenout také události po tak zvaném puči v Turecku. Hrozí, že tato země se vydává na cestu k otevřenému islamizmu. Je proto problematickým partnerem pro jakékoliv dohody.

Ze všech uvedených důvodů protestuji proti přijetí 80 migrantů ze Sýrie a žádám projednání celé záležitosti PS.

Zdeněk Soukup, poslanec

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 3 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama