ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2016 12:54:18

Připravuje se Krušnohorská cyklistická magistrála

Připravuje se Krušnohorská cyklistická magistrála

Novou trasu Krušnohorské cyklistické magistrály připravuje Karlovarský kraj. Má provést cyklisty co nejbezpečněji po vhodných cestách a s co nejmenším převýšením od Chebu až po Boží Dar, kde naváže na podobnou stezku v ústeckém regionu.

  Kraj nechal zpracovat územní studii magistrály a výsledkem je návrh trasy dlouhé 97 kilometrů, jež zahrnuje v různých úsecích dalších 22 možných variant. Města, obce a další dotčené instituce mohou do 29. července vedení krušnohorské cyklomagistrály připomínkovat.

„Cílem je vytipovat, dobudovat a vyznačit pro cyklisty co nejpříjemnější trasu napříč Krušnými horami, která by se mohla stát obdobou oblíbené stezky podél řeky Ohře,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jakub Pánik. Studie se stane podkladem pro nové a pozměňované územní plány. Její tvůrci měli za úkol zhodnotit vedení současné cyklotrasy č. 23, která vede hlavně po silnicích, a přijít s lepší a bezpečnější variantou. Ta je plánována po silnicích jen výjimečně a snaží se zároveň zavést cyklisty i na turisticky zajímavá místa. 
Krušnohorská magistrála začíná na Chebsku u vodní nádrže Skalka v nadmořské výšce 444 metrů a postupně šplhá až k vrcholu Klínovce, který leží o rovných 800 metrů výše. Prochází například Skalnou, Plesnou, Luby, Kraslicemi, Bublavou a přes Rolavu, Jelení, Horní Blatnou, Ryžovnu a Boží Dar dojde do Loučné pod Klínovcem. V návrhu se objevují i návaznosti na cyklotrasy v Německu a odbočka cyklomagistrály z Plesné přes Bad Brambach do Aše.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama