Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2016 15:27:59

Syrské migranty musíme před vstupem do země důkladně prověřovat

Syrské migranty musíme před vstupem do země důkladně prověřovat

Česko přijme na základě kvót, které nám byly vnuceny poté, co se Sobotkova vláda nechala přehlasovat, do konce října 80 Syřanů.

Poslední události v Evropě jasně ukazují na bezpečnostní rizika, která s sebou migrační přesuny do Evropy přináší. Také naše poslední zkušenost s přesídlením iráckých rodin není dobrá: i přes projevený zájem žít v České republice u nás mnohé z nich nezůstaly, část směřovala do Německa, bez ohledu na pravidla a na kvóty. Celá akce byla nákladná, nepodařená a jen potvrdila nefunkčnost migračních kvót. Pokud na sebe Sobotkova vláda přijetím kvót bere nyní povinnost syrské uprchlíky přijmout, pak je nezbytné, aby u celého procesu výběru a prověřování byli naši příslušníci tajných a bezpečnostních služeb a abychom jasně věděli, koho do země pouštíme. Česká republika má dobré možnosti, jak migranty prověřit, a máme fungující a důvěryhodné tajné služby. Jejich důkladný postup při výběru je v tomto případě nutností v zájmu zachování bezpečnosti našich občanů.

Petr Fiala
předseda ODS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama