Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2016 22:22:00

Insolvenční správce OKD zamítá pohledávky za miliardy

Insolvenční správce OKD zamítá pohledávky za miliardy

Insolveční správce OKD včera a dnes oznámil, že neuznává pohledávky státu vůči OKD za 1,888 miliard korun, a pohledávky Citibank za více než 10 miliard korun.

 Celkové závazky OKD, ať přiznané či nepřiznané, dosahovaly zatím (tedy bez zmíněné pohledávky státu a Citibank vůči OKD) více než 17 miliard korun. To je opravdu úctyhodný výkon podnikatelského génia Z. Bakaly, osobního přítele V. Havla, K. Schwarzenberga, M. Kalouska a řady dalších, a dodnes generálního sponzora knihovny Václava Havla. A dříve, před šesti lety, byl Bakala také velký sponzor ODS, TOP 09 a Věcí veřejných ve sněmovních volbách. kdy - jak se po roce od voleb veřejně chlubil - přispěl lví měrou k vytvoření pravicové Nečasovy vlády.

Je zvláštní, že známí přátelé pravdy a lásky v médiích dnes nedokážou napsat ani jediné pravdivé slovo na toto téma. Ti nejrůznější Macháčkové, Fischerové či Peňásové - jindy tak výmluvní - nedokážou v tomto morálně zcela jasném případě napsat, že je nevhodné, aby knihovna prvního postkomunistického prezidenta V. Havla byla placena ušpiněnými penězi.

Na první pohled se rozhodnutí insolvenčního správce o neuznání pohledávek státu a Citibank vůči OKD zdá poněkud absurdní.

Stát přece ví a dokáže celkem přesně zkalkulovat, jaké závazky v nejrůznějších formách plateb by bývalá Bakalova společnost měla zaplatit a nezaplatila, a stejně tak Citibank, zcela seriózní peněžní ústav, s největší pravděpodobností OKD půjčila 10 miliard a v současné době je ve své bilanci postrádá…

Bakala se nám všem teď směje

Nechci hovořit za ty, jimž insolvenční správce odmítl uznat pohledávku, ale je velmi pravděpodobné, že celá věc skončí u soudu a bude mít dlouhou soudní dohru…

Bakala se nám všem teď směje v jedné ze svých rezidencí, v tuto chvíli bych tipoval tu u Ženevského jezera v Lausanne, jak si teď mnozí jiní vč. vlády lámou hlavu s pádem firmy, v níž spolu se svým společníkem za jedenáct let podle odhadů vydělal či jinak vyvedl z OKD nejméně 100 až 120 miliard korun. Vláda má na nejbližší schůzi projednat sedmisetmilionovou vládní půjčku OKD, aby tato firma již za několik týdnů v insolvenci nedodýchala a nevyhodila na dlažbu desetitisíc zaměstnanců a další desítky tisíc lidí by kvůli tomu přišly o práci v navazujících službách...A to vše na Ostravsku. Zkrátka, volby se nám blíží...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama