Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2016 7:29:00

Chystám kroky k podpoře pedagogických fakult

Chystám kroky k podpoře pedagogických fakult

Rozpočet kapitoly školství se zvýší už v září 2016. Vláda včera rozhodla o posílení rozpočtu ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, a tak uvolní z kapitoly Státní dluh částku 2,5 mld. Kč.

 Tím, že se zvýší úroveň odměňování ve školství, dochází k naplnění jedné z vládních priorit. Platy pedagogů tak vzrostou o osm procent, tarifní plat pak o šest procent, což celkově představuje navýšení platů o částku 1,97 mld. Kč. V praxi to bude znamenat, že začínající učitelé v 11. či 12. platové třídě si polepší cca o 1300 Kč, déle sloužící pedagogové pak o cca 1500 – 1600 Kč.

Vyšší platy budou mít také pedagogové v mateřských školách, ale i asistenti pedagoga. Na platy nepedagogických pracovníků se přidá částka 270 mil. Kč, od září by si měli polepšit cca o 700 Kč.

Další kroky budou následovat

"Je pro mě důležité, že se mi také podařilo splnit slib a udělat první krok k většímu přilákání učitelů škol tím, že v tarifní tabulce zavádíme nový platový stupeň, který bude už po dvou letech," uvedla ministryně Kateřina Valachová. K tomu pak ministryně dodala: "Další kroky budou následovat, jednak kariérní řád, který by vláda měla projednat v září, a také chystám kroky k podpoře pedagogických fakult tak, abychom posílili praxi budoucích učitelů na školách a spolupráci s fakultními školami."

Vysoké školství díky navýšení rozpočtu posílí o částku 260 mil. Kč.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama