Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2016 6:56:10

Kadlín slaví 670 let

Kadlín slaví 670 let

Ve dnech 22. - 24. července si obec Kadlín připomněla 670 let své historie.

Ve dnech 22. - 24. července si obec Kadlín připomněla 670 let své historie. Slavnostního sázení lípy na náměstí před obecním úřadem se mimo představitelů města a dalších hostů za Středočeský kraj zúčastnil i radní pro oblast kultury a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Aby měla malá obec v dnešní době budoucnost, musí si připomínat své kořeny, svou historii, musí žít, být aktivní a rozvíjet se, aby se nestala jen noclehárnou nebo víkendovým cílem návštěvníků. Občané Kadlína pro rozvoj své obce dělají hodně a je to vidět na každém kroku, i z mnoha kulturních akcí,“ pochválil obec radní Štefek.

Pod kořeny lípy byla uložena i schránka s poselstvím budoucím generacím.

Akce byla spojena se Svatojakubskou poutí. V místním muzeu probíhala také výstava „670 let Kadlína“.

V pátek oslavy začaly vázáním dožínkových věnců. V sobotu byla mimo historické výstavy zahájena i výstava obrazů L. Kocierzové, která, ač je z Ostravy, je s kulturním životem v Kadlíně pevně spojena. Hudba hrála k tanci i poslechu, program obohatili šermíři a ohňová show. V neděli hrála k poslechu i Mělnická partička a nejmenší zaujalo Bářino loutkové divadlo.

Po oba dny byla akce, kterou podpořil i Středočeský kraj, rozšířena i o prezentace lidových řemesel, vesnický jarmark nebo prodej suvenýrů.

Návštěvníci ocenili také expozice místního muzea, které jsou zaměřeny na venkovského kováře, staré selské techniky, motyčky nebo polní plodiny. Navštívit mohli i rozhlednu Hradišť, naučnou stezku nebo kulturní památku - kostel sv. Jakuba Většího.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama