Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.07.2016 7:23:32

Další miliony korun půjdou do muzeí a galerií

Další miliony korun půjdou do muzeí a galerií

Rada schválila na svém zasedání 25. července rozdělení dalších prostředků pro muzea a galerie.

Rada schválila na svém zasedání 25. července rozdělení dalších prostředků pro muzea a galerie.

„Podpořili jsme 7 projektů našich institucí z rozvojových prostředků za skoro 4 miliony Kč, schválili jsme také zapojení dvou dotací z Ministerstva kultury do příjmů, přijetí daru, použití investičních prostředků Středočeského muzea v Roztokách u Prahy a vyřešili jsme i jeden havarijní stav za zhruba 10 milionů Kč,“ shrnul položky radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek.

Z rozvojových prostředků dostane Památník Karla Čapka 300 tisíc Kč na dobudování nové expozice Karla Čapka. Finance půjdou na obnovu podlahové krytiny, obnovu poškozených fotografií a výměnu nevyhovujících vitrín.

Muzeum Českého krasu obdrží 188 tisíc Kč jako doplatek k dotaci Ministerstva kultury, a to na restaurování sbírkových předmětů – 12 ks nábytku a další předměty.

Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy dostane 287 tisíc Kč jako doplatek k dotaci Ministerstva kultury na nákup plochého detektoru pro konzervační pracoviště.

Skanzen v Přerově nad Labem za získaných 800 tisíc Kč opraví okna a dveře chalupy z Oskořínku. Také skanzen v Kouřimi dostane 700 tisíc Kč – na prostředky na údržbu celého areálu.

Regionální muzeum v Kolíně obdrží 1,65 milionu Kč na realizaci expozice Bitvy u Kolína, Dějiny Veigertovského domu, Kolínské osobnosti a Lapidárium ve Veigertovském domu č. 8 v Kolíně. Prostředky budou použity a restaurování předmětů do expozic, výrobu replik a modelů, zhotovení doprovodných panelů a grafické zpracování obsahu dotykových obrazovek.

Polabské muzeum dostane také 40 tisíc Kč na katalog k výstavě Vratislava Effenbergera v prostorách Vlastivědného muzea Nymburk.

Rada kraje zároveň schválila užití příjmů z pronájmu majetku kraje příspěvkovými organizacemi. Na opravy a údržby se 8 organizacím vrátí 652,8 tisíc Kč z vybraných 870,4 tisíc Kč. Středočeské muzeum v Roztokách si ze svého investičního fondu také může pořídit kamerový systém do nových výstavních ploch, které nabídnou návštěvníkům dalších 250 čtverečních metrů.

4 organizace byly také úspěšné v získávání dotací od Ministerstva kultury – 60 tisíc Kč získalo Regionální muzeum v Kolíně na dokumentaci tradiční hudební a zpěvní kultury v regionu Kouřimsko – sběr recentního folkloru a zvyklostí 20. století. 30 tisíc dostalo Muzeum Mladoboleslavska na realizaci projektu Malý muzejník. A Muzeum Českého krasu dostalo 174 tisíc na již avizované restaurování nábytku a dalších předmětů.

Ústav archeologické památkové péče dostal 50 tisíc od Nadace ČEZ na vzdělávací komiks pro školy – Den v životě neolitické ženy.

Rada zároveň schválila použití prostředků ve výši 10,523 milionu Kč na odstranění havarijního stavu Prokůpkova domu v Kouřimi, které získalo Regionální muzeum v Kolíně od krajského školního zařízení a kam po opravách přesune svojí pobočku, která je v současnosti v Kouřimi v pronajatých prostorách. Opravena bude zejména střecha, krov, fasáda a omítky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama