ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2016 13:49:29

Křest pražských stavebních předpisů, aneb jeden krok vpřed jeden krok vzad

Křest pražských stavebních předpisů, aneb jeden krok vpřed jeden krok vzad

Praha v červenci 2014, tedy v závěru minulého volebního období, schválila nové Pražské stavební předpisy (PSP).

Předpisy, které chránily volnou krajinu a parky, podporovaly stromořadí v ulicích, živé, bezpečné a příjemné ulice, podporovaly soudobé kvalitní bydlení a regulovaly venkovní reklamu v památkových rezervacích a zónách a množství velkoplošných billboardů v zastavitelném území.

Výsledkem byla vskutku masivní kampaň proti novým PSP a jedním z výsledků bylo, že ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová v lednu 2015 pozastavila jejich účinnost.

Situací se začala zabývat nově sestavená pražská koalice v čele s primátorkou Adrianou Krnáčovou, odpovědným za celou věc byl náměstek primátorky Matěj Stropnický. Výsledkem bylo schválení/červen 2015 – neschválení/srpen 2015 – schválení/říjen 2015 – odložení platnosti/únor 2016 – přepracování/květen 2016 a nakonec happy end – 1.srpna 2016 začínají konečně PSP platit.

Chtělo by se říct konec dobrý všechno dobré, ale …….. . Kde je ANO bude líp, kde jsou ti slibovaní profesionálové, kteří vyřeší všechny problémy prakticky obratem, kde je usnadňování života pražanům? Vedení Prahy tímto postupem připravilo mnoho bezesných nocí všem, kteří chtěli v Praze něco postavit, a opravdu se nejedná jen o developery, a rozhodně nepůsobí dojmem profesionálů, kteří vše vyřeší obratem. A to přesto, že paní primátorka dělá vše proto, aby to tak alespoň „píárově“ vypadalo. Tu prohlásí, že vyřešila Open kartu a nahradila ji „Lítačkou“ téměř zadarmo, teď nově říká, že vlastně neví kolik to bude stát, což mi připadá nehorázné. Náklady se možná dovíme po ukončení zkušebního provozu.

Ale zpět k příběhu PSP. Aby byl happy end dokonalý, bude paní primátorka spolu s paní náměstkyní Kolínskou dokonce ty nešťastné předpisy slavnostně křtít. To s ohledem na výše popsaný příběh nehodlám ani komentovat a mám vážnou obavu, aby Praha toto „profesionální a píárové“ vládnutí ustála. Praha se totiž v posledním roce a třičtvrtě opravdu nikam neposouvá, ale stagnuje.

JIŘÍ NOUZA, PRVNÍ MÍSTOPŘEDSEDA KLUBU ZASTUPITELŮ HL. M. PRAHY

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama