Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2011 9:47:00

Navrhuji spravedlivou a zaslouženou popravu P. Bendy

Navrhuji spravedlivou a zaslouženou popravu P. Bendy

Komentář Jiřího Paroubka k cílené dehonestaci Petra Bendy.

V lednu a únoru tohoto roku - krátce po krajské konferenci ČSSD v Ústeckém kraji - jsme se na serveru Vaše věc v několika článcích věnovali vztahu P. Bendy a Krajské zdravotní, a.s. Připomenu P. T. čtenářům Vaší věci, o co jde. Někteří předáci ČSSD v Ústeckém kraji - konkrétně Fišera, Houska a Foldyna - do omrzení opakují, že P. Benda je jako předseda představenstva Krajské zdravotní, a.s. odpovědný za předražený nákup přístrojů v této společnosti, ke kterému došlo v roce 2008.

 Nechci vůbec diskutovat o tom, zda nákup přístroje byl opravdu předražený či nikoliv. Ministerstvo financí má k dispozici analýzu auditorské firmy Deloitte, která posuzuje nákupy techniky po dvou letech od nákupu. Krajská zdravotní, a.s. (KZ) má k dospozici posudek jiného auditora, který mluví o něčem jiném. Ale o tom někdy příště...

 Připomenu fakta:

 1. výběrová řízení na nákup techniky pro KZ proběhla v roce 2008,

 2. smlouvy s dodavateli na nákup těchto přístrojů byly uzavřeny Krajskou zdravotní, a.s. před polovinou prosince roku 2008,

 3. P. Benda se stal členem a předsedou představenstva KZ 17. 12. 2008. Jak by tedy mohl být odpovědný za nákupy přístrojů v KZ před tímto datem?

 Nicméně, pp. Foldyna, Fišera, Houska argumentují, jakoby P. Benda odpovědný byl a toto je argument, proč má P. Benda odejít z čela představenstva KZ. Dokonce prý KZ dostala od antimonopolního úřadu pokutu 900 tisíc Kč z důvodu předraženého nákupu. A odpovědný za to je opět, jak jinak, P. Benda.

 Celá věc má několik rovin:

 1. KVV ČSSD Ústeckého kraje pod vedením Fišery, Foldyny a Housky rozhoduje jako politický komisariát bez ohledu na fakta a jejcih objektivní zhodnocení. Jako inkviziční tribunál vydává bez hodnocení merita věci Bendu světské spravedlnosti.

 2. KZ je celek, který ještě v roce 2008 vykazoval ztrátu 180 milionů Kč. V roce 2009 to však byl zisk přes stodvacet milionů a v roce 2010 přes padesát milionů. Petr Benda se tak jako šéf představenstva projevil jako velmi schopný manažer a jiného člověka těchto manažerských kvalit ve svých řadách ústečtí krajští zastupitelé za ČSSD prostě nemají.

 3. Oproti roku 2010 zhoršují pojišťovny výchozí platební podmínky pro hospodaření KZ - v souladu s prosazováním vládních "úsporných opatření" - o cca 250 milionů Kč. Jinak řečeno, když bude KZ hospodařit stejně dobře, jako v roce 2010, dotane se do bilanční ztráty kolem 200 milionů Kč. Jen zkušený, tvrdý a situace znalý manažer dokáže udržet aspoň vyrovnané hospodaření této společnosti. S P. Bendou v čele KZ taková šance (ne sice velká ale) žije, bez něj není žádná. Ztráta KZ půjde pak plně na vrub politických komisařů z ústecké ČSSD a budou muset hledat finanční zdroj v kraji, ze kterého ztrátu pokryjí.

 Zvláštní zmínku si zaslouží Šloufovo duo novinářů - Ovčáček + Machová - opět žádná snaha o objektivitu. Znovu goebbelsovsky opakované lži o P. Bendovi jako známém zlosynovi. Žádná snaha o objektivitu, tedy dát možnost k vyjádření někomu jinému, třeba právě P. Bendovi. Etika novináře je pro ně burský oříšek. Peníze nesmrdí... Je mi jich líto.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama