Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2016 15:20:50

Tresty za vytunelování OKD v nedohlednu

Tresty za vytunelování OKD v nedohlednu

V jednom periodiku se minulý týden objevil článek s názvem "Dalších sedm let života pro OKD", kdy po třech měsících v úpadku rozhodli věřitelé OKD o řešení úpadku společnosti reorganizací.

Z mého pohledu se však nejedná o sedm dalších let života pro OKD, ale především sedm let normálního života pro jeho zaměstnance. Osobně vítám toto rozhodnutí insolvenčního soudu a věřitelů, které dalo současným zaměstnancům alespoň nějaké naděje do budoucna. I když se jedná o Pyrrhovo vítězství. Jakýkoliv řízený útlum těžby je však lepší než rozprodání majetku a okamžité propouštění tisíců nevinných zaměstnanců. Současní věřitelé tak mají dostat pouhé 2,5 % z hodnoty jejich pohledávek, pravděpodobně však nedostanou nakonec vůbec nic. Za současnou situaci nemohou řadoví zaměstnanci ani tito věřitelé, přitom budou nakonec nejvíc biti. A ti, kdo za to opravdu mohou, s největší pravděpodobností zase utečou. A já se neustále ptám, kdy budou potrestáni ti, co jsou zodpovědní za zpackanou privatizaci OKD i za to, že byla tato společnost následně pravděpodobně vytunelována? Je pěkné, že se bude uhlí ještě sedm let těžit, ale bez vyvádění peněz ze společnosti by se mohlo těžit i dalších x let navíc. Je mi z toho velmi smutno. Nezbývá nám, než doufat, ze skuteční viníci budou nakonec potrestáni a během těch sedmi let, co jsme dostali, vymyslet, jak se postarat o lidi, kteří nikoliv díky svému zavinění budou v budoucnu krutě trpět. Doufám, že si zde stát splní nezpochybnitelné povinnosti vůči svým občanům.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama