Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2016 0:10:25

Technologický gigant Huawei bude v Pardubích hledat talenty

Technologický gigant Huawei bude v Pardubích hledat talenty

Praha – Zájem spolupracovat s pardubickou střední školou elektrotechniky a zdejší universitou projevila jedna z největších čínských technologických společností Huawei.

 O možnosti rozšíření aktivit této společnosti právě do Pardubic včera osobně hovořil europoslanec Tomáš Zdechovský a ředitel společnosti Radoslaw Kedzia. Ty se domluvili na společné návštěvě Pardubic a domluvení dalšího partnerství.

„Pardubice májí v oblasti ICT a telekomunikací naprosto unikátní pozici v Evropě. Jen se tu musí více pracovat na změnách vzdělávání a budování start-upů," komentoval jednání s představiteli Huawei europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který je členem čínské delegace Evropského parlamentu. Podle Zdechovského spolupráce s Huawei může spolupráce zdejším školám přinést nejen investice, ale především možnost být na naprosté technologické špičce ve světě IT.

Huawei patří k nejrychleji rostoucím technologickým firmám na světě

„Huawei zdaleka není jen světem mobilních telefonů a operátorů, jak se možná mnozí domnívají. Portfolio je daleko pestřejší. Prosazujeme se především na poli enterprise IT a enterprise technologií a stáváme se významným hráčem na trhu,“ říká generální ředitel pro ČR Radoslaw Kedzia a vyjmenovává další úspěchy firmy.

„Huawei má nyní zastoupení ve 140 zemích, v Číně vlastníme 52 000 patentů, mimo Čínu 30 613. Směle se tak můžeme řadit po bok značek jako je IBM, DELL či FUJITSU. Do budoucna bychom se ale rádi stali společností nejen s čínskou, ale i s evropskou DNA.“

Společnost Huawei začala v České republice působit už v roce 2003, v současné době zaměstnává okolo 400 zaměstnanců a zajišťuje 70 % 4G sítí v ČR. Firma se velmi snaží podporovat studenty a spolupracuje proto s ČVUT a VUT, kdy na příklad letos mohlo 10 českých studentů letět na intenzivní stáž do hlavního sídla v Číně.

Jitka Fialová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama