JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2016 11:54:38

Pomáháme občanům a obcím Hodonínska v boji za ochranu zdrojů pitné vody

Pomáháme občanům a obcím Hodonínska v boji za ochranu zdrojů pitné vody

Se čtyřiceti starostkami a starosty z Hodonínska se ve čtvrtek 25. srpna sešel hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, radní Igor Chlup a také zástupci krajského úřadu.

Tématem setkání byl další postup týkající se uvažované těžby štěrkopísku na hranicích kraje.

„Řešili jsme další společný postup v kauze těžby štěrkopísku na hranicích Jihomoravského a Zlínského kraje. Jsme společně tvrdě proti a budeme hájit zájmy občanů Jihomoravského kraje a všech obcí a také chránit zdroje pitné vody pro Hodonínsko,“ řekl hejtman Michal Hašek.

„Svaz měst a obcí a já osobně vnímám ochranu zdrojů pitné vody jako absolutní prioritu. Proto na nejbližším jednání předsednictva předložím tento problém, abychom se vyjádřili jako Svaz. Úzce to souvisí s tím, co ministerstvo životního prostředí říká a mělo by tedy i naplňovat, že zdroje podzemní vody by měly být chráněny a hospodaření s ní  by mělo být efektivní. Což když povolilo těžbu štěrkopísku, jde trošku proti tomu.  Týká se to i Kyjova, protože je zásobován částečně z Koryčan, což je zdroj povrchový a částečně z tohoto zdroje z Uherského Ostrohu,“ uvedl starosta Kyjova a předseda Svazu měst a obcí František Lukl.

Starostové se na zasedání vyjadřovali obdobně.

„Chtěla jsem si potvrdit, že ta zastupitelstva, které se přidala k naší iniciativě, že za ní pořád stojí. To se potvrdilo i tou účastí zde. Nejsme na to sami, stala se z toho jakási veřejná záležitost a snad to půjde k dobrému konci,“ uvedla starostka Moravského Písku Hana Habartová.

„Já už dlouhodobě bojuji proti těžbě štěrku, protože to je skutečné ohrožení  - a to není žádné šíření poplašné zprávy – prostě bez vody nemůžeme být. Takže jsem se jenom dojela ujistit, zda táhneme všichni za jeden provaz, protože náhradní zdroje pro nás, pro naše území nemáme. Zjistila jsem, že máme a jsem velmi ráda,“ dodala Anna Hubáčková, starostka Ratíškovic. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama