Ing. František Tomášek

  • Soukromníci
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2016 22:16:30

Volby 2016 - Další příležitost jak se nechat napálit.

Volby 2016 - Další příležitost jak se nechat napálit.

V minulých volbách nás soukromníky doběhl pan Babiš. Budeme znovu podobnou chybu opakovat?

    Při každém natáčení televizního či rozhlasového „štěku“ jako první vždy zazní otázka : „Řekněte, proč by občané měli volit právě Vás. Máte na to 30 vteřin“. Pro představu, v jaké situaci se vždy ocitnu přikládám náš volební leták, kde je volební program, který má zodpovědět právě otázku proč nás volit. Je maximálně zjednodušený, přesto se do 30 vteřin v žádném případě nevejde.

   











Ty nejpodstatnější důvody samozřejmě nelze zhustit do hesel. Např. při minulých volbách pan Babiš dosáhl neuvěřitelného výsledku s programem: všichni tady 20 let jenom kradli a já to zarazím a vyšetřím. Všichni soukromníci se domnívali, že má namysli rozkrádání státního rozpočtu a podle mého průzkumu téměř všichni volili pana Babiše. To, že měl na mysli úplný opak se dnes ukazuje jasně. Ukázalo se, že všichni co kradli jsou dnes podle pana Babiše všichni soukromníci, kteří kradli a kradou své vlastní peníze které poctivě vydělali namísto aby je odvedli k dispozici ministerstvu financí. Tento omyl soukromníků nepochybně vstoupí do učebnic politologie a soukromníky přijde na 17 až 60 miliard, které pan Babiš hodlá z jejich kapes vytahat pomocí nejrůznějších šikan jako je EET apod.. Proto je nejvyšší čas volit sami sebe na kandidátkách koalice Svobodní a Soukromníci.

   Sociální demokracie a její program pro letošní volby je neuvěřitelný zejména tím, co zamlčuje. Je nutné se ptát proč neuvedou jak naloží s dluhem 340 miliónů, zda jim někdo na prakticky nesplatitelný dluh půjčí a komu budou zavázání, nebo zda to nějak podplatí a dosáhnou osvobození od dluhu nebo zda vyhlásí bankrot, a zda potom budou jejich kandidáti platně zvoleni. Také by měli jasně uvést, zda mají nějaké nepřekročitelné limity, které v případě dalších výmyslů EU zejména souvisejících s nutnou federalizací Evropy pro záchranu Eura (společná armáda, burzy, daně, islamizace…) budou znamenat vyhlášení referenda o vystoupení z EU. Volit Soc. dem. za těchto okolností je hazardem.

   Proč vůbec chodit volit a proč politické strany dokumentuje nejlépe případ Halík. Pokud by pan Halík jako katolický funkcionář a ve světě uznávaný teolog musel projít každé čtyři roky ověřením oprávnění svého postavení ve volbách, v žádném případě by si nedovolil v tak nebezpečné situaci (kdy se nejrůznější party tzv. imigrantů chytají každého stébla, jak odůvodnit svůj nájezd na Evropu) vystupovat proti přání 80% českých občanů. Je to názorný příklad důležitosti oddělení církve od státu a důsledného dodržování volit prostřednictvím politických stran. Je totiž rozšířeným omylem, že se ve volbách vybírají ti nejschopnější. V první řadě jde totiž o to, že každý kdo je delegován do orgánů státní moci se musí někomu se své činnosti zodpovídat. Pokud by pan Halík podléhal martýriu voleb, byl by po takovém extempore jaké předvedl v případě vstřícnosti k islámu ihned odvolán.

   Také je důležité si uvědomit, že pokud má politická strana záměr kandidovat v příštích parlamentních volbách, musí uspět v nejbližších krajských volbách a dostat maximum svých kandidátů do politiky, aby se ukázalo kdo má na to reprezentovat jako poslanec.

   Podobných, stejně důležitých témat je mnoho. Např. pokud se skutečně náš stát domnívá, že každá babička na trhu, nebo v novinovém stánku musí každou korunu tržby musí hlásit na ministerstvo financí elektronicky, trvám na tom, že každý papaláš každou hodinu své práce, za kterou si nárokuje peníze daňových poplatníků musí také hlásit na Ministerstvu financí formou elektronické evidence docházky. Dosavadní praxe braní peněz za práci, kterou nevykonávají je rozkrádaní. To a další řada problémů přesahuje rozsah tohoto článku. Tak až příště.

 František Tomášek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama