Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2016 6:51:49

Na podzim bude otevřena další výzva pro vybrané památky

Na podzim bude otevřena další výzva pro vybrané památky

V úterý 23. srpna se konalo na Ministerstvu pro místní rozvoj (MMR) další setkání Pracovního týmu pro specifický cíl 3.1 Integrovaného regionálního operačního programu.

V úterý 23. srpna se konalo na Ministerstvu pro místní rozvoj (MMR) další setkání Pracovního týmu pro specifický cíl 3.1 Integrovaného regionálního operačního programu.

„Smyslem těchto setkání, na kterém zastupuji Asociaci krajů, je nastavit v rámci možných limitů jednotlivé výzvy evropských dotačních titulů v oblasti kultury tak, aby umožnily účelové a potřebné čerpání,“ sdělil radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek.

Hlavním cílem byla příprava druhé výzvy na revitalizaci vybraných památek, tedy na Národní kulturní památky, památky UNESCO a jejich indikativní seznamy.

První výzva, která měla číslo 13, již byla ukončena a žádosti jsou v procesu hodnocení. Druhá výzva by měla být vyhlášena začátkem září, příjem žádostí by měl být posledního října a podařil se posun konce výzvy do března 2017. Zjednodušila a vysvětlila se také celá řada pravidel, ať již v oblasti rozpočtu projektů, uznatelných a neuznatelných nákladů nebo indikátorů.

Z Integrovaného regionálního operačního programu byla ukončena již i výzva číslo 21 pro muzea, přihlásilo se do ní nakonec 43 projektů, jejichž celkové požadavky za 1,8 miliard Kč byly menší než celková alokace výzvy, mnoho subjektů nestačilo žádosti z časových důvodů řádně připravit, jak ostatně bylo předem avizováno.

Do konce roku 2017 je otevřená i výzva pro knihovny. „Kraje své projekty připravují a budou je podávat většinou v průběhu celého roku 2017, přes prvotní informace tedy není pravděpodobná varianta zkrácení termínu. Zato se zvětšila šance, že bude vyhlášena další výzva na muzea,“ dodal radní Štefek s tím, že informace o všech výzvách včetně shrnutí nejčastějších chyb žadatelů bude podána zástupcem MMR všem krajům na zářijovém zasedání Komise Rady Asociace krajů pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

Další výzvy zaměřené na kulturu mají čísla 41 – ty se týkají tzv. IPRV – oblasti Karlovy Vary, Zlín a Jihlava - a 48, ty jsou určeny na tzv. ITI – Hradecko-Pardubicko, Olomouckou a Ostravskou oblast.

Plánuje se pro podzim i výzva pro venkov, tzv. CLLD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama