Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2016 14:04:00

Kázání vody a pití vína v praxi

Kázání vody a pití vína v praxi

Američané mají vždycky plná ústa boje proti praní špinavých peněz a daňovým únikům.

A v americkém soudnictví se občas stává, že evidentní zločinec, kterému není možné jeho zločiny prokázat, třeba pokud jde o vraždu, bývá usvědčen při daňovém úniku a odsouzen k mnoha letům vězení…

Nedávná historie panamské firmy, která se programově zabývala daňovými úniky (a kde se nakonec neobjevili žádní američtí daňoví poplatníci, což je skutečně zvláštní – tím nechci říci, že byli vyjmutí záměrně), otevřela debatu o daňových rájích. Například o tom, kolik peněz v daních podle odhadů každoročně uniká z EU (má to být až 200 miliard eur ročně), či z ČR, kde se odhaduje, že do daňových rájů plyne minimálně 55 miliard korun ročně…

Kdyby český státní rozpočet měl těchto 55 miliard korun k dispozici, byl by v zásadě už v tomto roce vyrovnaný nebo téměř vyrovnaný. Proto by mělo být urgentním zájmem vlády ČR se touto záležitostí zabývat. Faktorem zvyšujícím možnosti daňových úniků je existence daňových rájů po celém světě.

A světe div se, část těchto rájů je právě v USA. Takovým daňovým rájem pro ty, kdo nechtějí platit daně, je stát Delaware (dalšími daňovými ráji v USA jsou například Wyoming, Nevada, Florida, Texas, Washington, New Hampshire či Tennessee…) a jsou to i některá americká města.

Cílem EU by samozřejmě mělo být dohodnout s USA, aby likvidovaly tyto daňové ráje na svém území. A samozřejmě by měly zmizet všechny ráje i mimo USA v podobě Kajmanských či Bahamských ostrovů atd..

Nyní přichází zpráva, že americká firma Apple při „optimalizaci“ daní v Evropě, tedy při vyhledávání právních a dalších kliček, aby tato společnost v EU platila co nejnižší daně, je podporována americkou vládou.

To je naprosto skandální přístup a před tím by příslušné orgány EU včetně Evropské komise, neměly zavírat oči.

Američané by se zkrátka měli snažit, aby jim ta jejich hezká slova o daňových únicích a jejich potírání do ručiček ráčila vstoupit…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama