Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2016 18:02:00

Spor o důchody

Spor o důchody

A. Babiš odhodil svou masku přítele lidu, dobroděje lidumila. Krásně se to prokázalo při projednávání hranice odchodu do důchodu.

A. Babiš vychází ze své zkušenosti multimiliardáře, který bude „pracovat“ až do roztrhání těla, protože prostě už v určitém okamžiku, kdy předá řízení společnosti svým manažerům, pracovat ani nemusí… Pokud tedy Babiš nebere jako práci to, že se bude dívat, jak se mu navyšují peníze na kontech.

Ale jsou zde pracovníci, zejména v manuálních, ale i některých vysloveně intelektuálních, profesích, kteří prostě nemohou jít do důchodu v pozdějším věku.

Představa, že se věk odchodu do důchodu nezastropuje a bude se postupně navyšovat, takže se vlastně může dosáhnout zhruba stejného výsledku jako při vzorci pro odchod do důchodu uplatněném před časem Nečasovou vládou Tedy že by lidé odcházeli do důchodu třeba i po dosažení 72 let, je nedůstojná a nehumánní.

Bylo by také dobré, aby se A. Babiš podíval do programu, se kterým šlo v roce 2013 hnutí ANO do voleb, tam o žádném navýšení věku odchodu do důchodu není ani slovo… Místo toho se však Babiš nyní snaží peskovat ČSSD, že debatu o věku do důchodu rozvíjí jen proto, že se blíží volby…

ČSSD skutečně s tímto tématem přišla sedm týdnů před volbami a je teď pouze na ní, jak dlouho bude v tomto tématu Babiše macerovat. Postoj ČSSD, pokud jde o věkovou hranici odchodu do důchodu, je rozumný. Samozřejmě je také nutné věnovat speciální pozornost pracovníkům v těch nejnáročnějších manuálních profesích, jako jsou horníci či hutníci. Je ale zcela nereálné požadovat i po lidech v méně fyzicky náročných, přitom však intelektuálních profesích, aby ve své práci pokračovali i po dosažení věku sedmdesáti let. (Například představa, že by má žena jako tlumočnice ještě ve svých sedmdesáti letech musela sedět v tlumočnické kabince a několik hodin tlumočit, je jako z jiného světa…) Prostě, ve vyšším věku v některých profesích již člověk nemůže dosahovat takového fyzického a intelektuálního výkonu jako když byl o dvacet či třicet let mladší…

Přítel lidu Babiš to ale těžko pochopí, protože je problémům běžného člověka na hony vzdálen…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama