Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2016 8:27:59

Začátek školního roku je za dveřmi

Začátek školního roku je za dveřmi

Začíná nový školní rok. Děti se více, či méně těší a většina rodičů přemýšlí o tom, jak zvládne finanční náklady na školu.

Nákupy školních pomůcek, sportovních dresů, placení obědů a následně na to náklady na různé kroužky jsou nemalým finančním obnosem. Někteří rodiče přirovnávají toto zářijové období k nákladům na Vánoce. Náklady na děti totiž každým rokem stoupají. A tak měsíční příjmy rodin či matek samoživitelek nestačí obsáhnout tyto položky, které jsou tzv. navíc. Odborníci říkají, že jedním z nejhorších řešení je úvěr. Jenže pokud nepomůže rodina, lidé bez půjčky nedokážou tuto situaci řešit a rozhodně si nepřejí, aby jejich děti byly oproti jiným hendikepovány tím, že jim chybí některé z předepsaných pomůcek do školy. Jiné rodiny řeší tuto situaci podržením zaplacení nájmu či některých jiných výdajů, někdo zase požádá prarodiče. Každý tento problém řeší jinak. Některé školy mají dokonce připravený sociální program, který pomáhá rodičům vyřešit tuto nezáviděníhodnou situaci. Osobně se přimlouvám za to, aby pro prvňáčky bylo zajištěno co nejvíce nutných pomůcek a škola, potažmo stát, je poskytly zdarma. Některé průzkumy totiž hovoří o tom, že průměrný náklad na mladší dítě během školního roku činí jen na obědy zhruba 12 700 Kč. U středoškoláků tato položka činí dokonce 20 650 korun, a proto je velkou pomocí pro rodiče, když jejich dítě obdrží alespoň část školních potřeb zdarma. Tyto starosti však nic nemění na tom, že se děti do školy těší. Zvláště pro prvňáčky se otevírá nový svět poznání, ale také povinností. Rodičům přeji především velkou trpělivost a dostatek času na to, aby mohli svým dětem pootevřít dveře k pozvání a pravidelným povinnostem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama