Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2011 12:52:22

Demokratické vlády nemohou lidem lhát do očí

Demokratické vlády nemohou lidem lhát do očí

Předseda ČSSD B. Sobotka dnes uctil na pietním setkání památku obětí komunismu.

Předseda ČSSD  Bohuslav Sobotka dnes uctil na pietním setkání v pražském Motole památku obětí komunismu symbolickým položením věnce. Během pietního aktu pak předseda ČSSD v krátkém proslovu zdůraznil to, že je mimořádně důležité a nutné, aby naše společnost usilovala o udržování a rozvíjení hodnot demokracie, svobody a tolerance, za které právě naši předchůdci často položili i své životy.

„Jsem přesvědčen o tom, že jedněmi ze základních hodnot, které by měl demokratický stát mít, je právě úcta k právu, upřímnost a otevřenost k vlastním občanům. Demokratické vlády nemohou skrývat pravé důvody svého chování, nemohou lidem do očí lhát. Pokud to dělají, narušují tím samotnou podstatu demokracie. Berou totiž svým občanům možnost veřejné kontroly a kritického hodnocení reálných rozhodnutí mocných,“ uvedl mimo jiné předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Předseda ČSSD se pietního aktu zúčastnil spolu se zástupci Konfederace politických vězňů ČR, představiteli dalších politických stran, velvyslanci či zástupci akademických obcí.

Tiskové oddělení ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama