JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2016 21:01:00

Každá cesta hlavy státu je pro region velkou událostí

Každá cesta hlavy státu je pro region velkou událostí

Na třídenní návštěvu Pardubického kraje zamíří ve dnech 14. až 16. září prezident České republiky Miloš Zeman. V rámci cesty zavítá například do Holic, Jevíčka, České Třebové, Poličky či Letohradu.

Kromě návštěvy významných zaměstnavatelů se hlava státu setká také s občany a oslaví 100 let Odborného léčebného ústavu Jevíčko.

„Každá cesta hlavy státu je pro region velkou událostí. Opakované návštěvy pana prezidenta svědčí o tom, že mu Pardubický kraj přirostl k srdci. Program je znovu nastaven tak, aby se pan prezident setkal nejen s volenými zástupci, ale především s občany a důležitými zaměstnavateli v regionu,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Jsem velmi rád, že pan prezident navštíví také Odborný léčebný ústav v Jevíčku, který slaví 100 let od svého otevření. Je symbolické, že prvním a posledním prezidentem, který jej navštívil, byl v roce 1929Tomáš Garrigue Masaryk,“ sdělil hejtman Netolický k jednomu z bodů čtvrté návštěvy současné hlavy státu v Pardubickém kraji.

Ve středu 14. září se prezident republiky setká v Pardubicích postupně s hejtmanem, zastupiteli kraje, zástupci tripartity, poslanci a senátory. Zároveň bude v pardubickém Domě hudby pokřtěna kniha Tato země je naše (25 rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem). V odpoledních hodinách se prezident přesune nejprve do Horního Jelení, kde navštíví společnost Berger-Huck, poté se v Holicích setká s vedením města a na závěr středečního programu také s občany. Ve čtvrtek je na programu oslava kulatého výročí Odborného léčebného ústavu Jevíčko, návštěva obce Vysočina, která byla v minulém roce vyhlášena krajskou vesnicí roku, a cesta do Poličky. Poslední den čeká hlavu státu Česká Třebová a Letohrad, kde prezident svou cestu po kraji zakončí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama