JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2016 20:20:00

Chceme docílit větší spolupráce například v salašnictví. Župan si odvezl med

Chceme docílit větší spolupráce například v salašnictví. Župan si odvezl med

Dva dny tráví v Jihomoravském kraji župan Trenčianského samosprávného kraje Jaroslav Baška a jeho náměstci.

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a jeho náměstek Stanislav Juránek otevřeli společná témata, kterými jsou spolupráce v oblasti školství, dopravy, cestovního ruchu, zemědělství, ale i bezpečnosti. Delegace zavítala do vědeckého centra VIDA a také na střechu krajského úřadu, odkud je nejen krásný výhled na celé Brno, ale i včelnice. První krajský med byl také originálním dárkem.

„Kraje na obou stranách řeky Moravy potvrzují, že zájem o spolupráci je velký. Dnes jsme jednali například o spolupráci v oblasti cestovního ruchu a turistiky. V současnosti jsou totiž Česká republika i Slovensko považovány za bezpečné regiony, takže budeme rádi, když ještě více turistů od nás navštíví Slovenko a naopak naši slovenští přátelé poznají krásy jižní Moravy v rámci své dovolené. Chceme docílit větší spolupráce našich zemědělských škol, vedle vinařství by mohlo jít také o salašnictví, obor, který se na Slovensku velmi rozvíjí. Připravujeme se také na jednání vlád České a Slovenské republiky, které se uskuteční koncem září. Chceme dát oběma premiérům podklady o regionální spolupráci. Konkrétně by mělo jít o lepší dopravní propojení. Na obou stranách je určitý dluh a toto spojení je třeba zkvalitnit,“ uvedl hejtman Hašek.

Jaroslav Baška uvedl, že na programu jednání byla také připravenost obou regionů na čerpání z evropských fondů. “Pokud jde o školství, věřím, že si školy z našich krajů najdou k sobě cestu, aby využily projekty pro podporu odborného vzdělávání. Co se týká salašnictví, jsme zapojeni do projektu Bačova cesta, který směřuje i do cestovního ruchu. V oblasti dopravy rádi využijeme jihomoravské know-how při rozvoji integrované veřejné dopravy, která v Jihomoravském kraji funguje velmi dobře,“ řekl předseda Trenčianského samosprávného kraje Jaroslav Baška.

V další části programu delegace Trenčianského samosprávného kraje navštívila science centrum VIDA! a seznámila se také se včelnicí na střeše krajského úřadu, kde hejtman Hašek předal slovenským hostům první kilogram krajského medu z této včelnice. Slovenští hosté zamíří také do vinařství Sonberk a seznámí se s aktivitami Jihomoravského inovačního centra.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama