ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2016 4:33:00

Sobotka chystá integraci uprchlíků, které přitom údajně ČR nebude přijímat

Sobotka chystá integraci uprchlíků, které přitom údajně ČR nebude přijímat

Stát plánuje dát na integraci 6 000 uprchlíků přes půl miliardy korun. Jedná se o další důvod, proč být ostražitý vůči výrokům premiéra Bohuslava Sobotky, který v otázce imigrační krize neustále lavíruje.

Ví, že český občan je v naprosté většině proti vytváření islámské komunity na našem území, s ohledem na negativní zkušenosti jiných států Evropy. Problémem je, že na jednu stranu občas opatrně něco řekne proti imigračním kvótám, ale reálně se chystá dělat opak. Bohužel má v tomto nejméně čitelný postoj v rámci států V4, tedy nás, Maďarska, Slovenska a Polska. Setkání s Angelou Merkelovou bylo navíc humorné. Co si doopravdy s Bohuslavem Sobotkou povídali, se asi nikdy nedozvíme, nicméně po svém návratu kancléřka stroze oznámila, že se na přerozdělování migrantů musíme také podílet. Český premiér nereagoval. Trpně mlčí a čeká, co z toho bude. Jeho reakce mohla být jednoduchá: Vy jste je pozvala, paní kancléřko, tudíž Vy nesete odpovědnost. Jednat s Vámi budeme, až se na stole objeví dokument, který zahrnuje ochranu vnější hranice EU a funkční opatření proti dalším přílivům migrantů. Půl miliardy, jež Sobotka chystá na integraci, kterou prý snad nebudeme muset postupovat, je tedy opak toho, co si přejí naši občané. Takto vysoké finanční prostředky mohou být využity ve prospěch našich měst a obcí, tedy lidí, kteří této vládě pod vedením Bohuslava Sobotky dali v parlamentních volbách svůj hlas. Věřme, že v nadcházejících krajských a senátních volbách budeme pečlivě zvažovat, který politik má stejný názor jako my, či zda se opět nejedná pouze o plané sliby.    

Josef Nekl, poslanec Parlamentu ČR za KSČM a kandidát pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama