MUDr. Alena Dernerová

  • BPP
  • Ústecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2016 18:49:00

MŽP nechce zveřejnit, kde budou spalovány Ostravské kaly

MŽP nechce zveřejnit, kde budou spalovány Ostravské kaly

Je to skandální, opět nám nechtějí řict, co se bude s Ostravskými kaly dělat.

 Po zveřejnění závěru zjišťovacího řízení ze dne 30. kveˇtna 2016, kde jsem se opět nedozvěděla, co se bude s Ostravskými kaly dělat, oslovila jsem, prostřednictvím našeho spolku Odvezte kaly, ministerstvo životního prostředí s žádostí o zahájení přezkumného řízení, protože ministerstvo neřeší to nejdůležitější – kde a za jakých podmínek proběhne likvidace tohoto karcinogenního odpadu. Ministerstvo pohlíží na likvidaci kalů jako problém Ostravska a vůbec neřeší dopady na zdraví obyvatel a životní prostředí způsobené likvidací tohoto odpadu, což je hrozná chyba.

Máme velmi špatné zkušenosti z minulosti a také máme oprávněné obavy, že tito úředníci vydají potichu povolení a odpady opět někam z Ostravy odvezou, třeba do Čáslavi, nebo do Mostu, jako minule a nakonec skončí v cementárně Čížkovice.

S tím nesouhlasíme a žádáme ministerstvo, aby veřejně projednalo kde a za jakých podmínek budou Ostravské kaly zlikvidovány. Úředníci, prosím, uvědomte si, že jste placení z daní obyčejných lidí, tak rozhodujte v jejich prospěch, ne pro firmy a jejich zisk na úkor lidského zdraví.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama