Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2011 9:57:14

Petře Nečasi, odvolejte zbylé ministry za Věci veřejné

Petře Nečasi, odvolejte zbylé ministry za Věci veřejné

ČSSD považuje dnes zveřejněné informace v MF Dnes, podle nichž měla vládní strana Věci veřejné detailní plán na manipulování s veřejnými zakázkami, za zcela nepřijatelné a neslučitelné s dalším setrváním této strany ve vládě.

Dnešní informace potvrzují ty nejhorší obavy ze skutečného cíle politických aktivit lidí kolem Víta Bárty a firmy ABL. Tímto cílem bylo evidentně zneužití projektu nové politické strany k uchopení ekonomické moci formou pečlivě připravené privatizace státní správy. S působením VV jsou spojeny nejen permanentní skandály, časté střety zájmů, nedemokratické vnitřní poměry, otevřené korupční praktiky, ale také závažná a rozsáhlá podezření na obcházení pravidel pro financování politických stran. ČSSD na rizika, spojená se stranou Věci veřejné a s jejím propojením na firmu ABL, vlastněnou dříve Vítem Bártou, upozorňovala premiéra Nečase už od léta loňského roku. Předseda vlády však odmítl jakkoli zasáhnout, neprovedl nutná personální opatření a tyto problémy neřešil.

ČSSD vyzývá premiéra Nečase, aby co nejdříve odvolal zbylé ministry za stranu Věci veřejné z vlády. ČSSD je přesvědčena o tom, že zcela zkompromitovaní a nedůvěryhodní politici VV nemohou mít nadále podíl na řízení naší země.

ČSSD zároveň žádá předsedu vlády, aby provedl kontrolu fungování ministerstev, která řídili či na nich zastávali vysoké pozice zástupci Věcí veřejných a to zejména v oblasti všech zadávaných veřejných zakázek, odměňování vrcholného managementu ministerstev a personální politiky v podřízených organizacích a státních firmách.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama