Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2011 19:23:50

Věci veřejné v politickém bermudském trojúhelníku

Věci veřejné v politickém bermudském trojúhelníku

Byl jsem první na české politické scéně, kdo dal jasně najevo, že Věci veřejné jako politická odnož bezpečnostní agentury ABL, jsou jevem v politice zcela nepřijatelným.

Odešel jsem z funkce předsedy ČSSD ihned po vítězných volbách na konci května 2010, zejména proto, že jsem nechtěl jako vítěz voleb jednat o budoucí vládní koalici s VV - ABL, tedy se subjektem nejasného původu, nejasných zájmů a směřování.

 Ostatně podle vůdců uskupení VV - ABL, Johna a Bárty, jsem byl politický dinosaurus. Byl jsem první, kdo již před hlasováním o důvěře vládě hovořil o nepřijatelnosti VV - ABL. Tehdy všechna česká média jásala nad novou koalicí a nevšedností VV - ABL. Jestli chtějí dnes komentátoři Práva, MFD, LN a HN připomenout své komentáře v souvislosti s VV - ABL z doby před volbami a v měsících po volbách, rád to učiním. Zajímalo by mě, zda si připouštějí svou velkou spoluodpovědnost za výsledek voleb a tedy i za současný tragický stav české politiky.

 V malém si VV - ABL udělaly v předchozích letech svou výzkumnou politickou laboratoř v Praze 1 a Praze 5. Ukázaly, jak za pomoci šmírování a špiclování chtějí vytvářet „fakta" a s pomocí spřátelených (opravdu jen spřátelených?) novinářů ničit a zničit své politické soupeře. Tehdy všechny média mlčela. Vyhovovalo jim to.

 A pak se VV - ABL dostaly pomocí marketingových triků a médií do celostátní politiky, do sněmovny a pak do vlády. Všichni ti prozíraví Nečasové, Schwarzenbergové, Kalouskové či Vondrové přece museli vědět, o co jim jde? Museli vědět, s kým mají tu čest! Za vzniklou situaci, vzniklý morální marasmus nesou rozhodující odpovědnost právě oni. Dnes nemají, proč se nad VV - ABL pohoršovat!

 Co však by každý občan, který chce zůstat svéprávný a nezávislý, měl odsoudit, to je současná hysterie médií a vyvolávání nenávisti vůči Bártovi a jeho straně. V tom hraje prim zejména MFD. VV - ABL nejsou jiní nežli byly před rokem, jsou přece stále stejní.

 O co v tuhle chvíli zřejmě jde? Jde o to politickým a mediálním tlakem urychlit rozpad poslaneckého klubu VV - ABL a ospravedlnit případné přeběhlíky z tohoto klubu. Dát jim předem aureolu hrdinů. Pokud se od Bártova zbytkového poslaneckého klubu oddělí řekněme osm až deset poslanců, kteří budou ochotni podpořit ryze pravicovou vládu ODS - TOP 09, budou mít tato média pocit dobře vykonané práce. Konečně dotáhnou loňské sněmovní volby k vítěznému konci.

 Bártovy gangsterské metody: šmírování, špiclování a obálkovou metodu je třeba odmítnout. Udělal jsem to mnohokrát v posledních měsících. Podle mého očekávání se volební preference VV - ABL propadly hluboce pod pětiprocentní hranici rozhodnou pro vstup strany do sněmovny. VV - ABL končí po roce od voleb v politickém bermudském trojúhelníku.

 Co však chci rovněž a jednoznačně odmítnout, to je opětovné vymývání mozků veřejnosti ze strany naprosté většiny tištěných médií. Spočívající tentokrát ve vyvolávání atmosféry silné nenávisti vůči V. Bártovi a jeho věrným. To už je alespoň pro mě příliš.

 Média jsou nezastupitelnou součástí politické kultury země. Dnešní konstrukce MFD evokují další šílené „činy" V. Bárty a spol., o nichž se dozvíme v tomto deníku v příštích dnech. Zatím jsem ani u jednoho komentátory MFD, Práva, LN a HN neviděl úvahu o tom, že jedinou rozumnou alternativou dnešního marasmu Nečasovy vlády a vládnutí jsou mimořádné volby do sněmovny. To ve mně posiluje přesvědčení, že tady jde o něco jiného a co to „jiné" je, jsem uvedl. Rozštěpení poslaneckého klubu VV - ABL a secese části jeho členů do „obrozeného" klubu by jen oddálilo řešení dnešního děsuplného stavu, ve kterém se vláda pravice nalézá novými volbami.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama